News

7 Days of Gratitude x Medeea Marinescu: „Povestea mea este cea a fiului risipitor: pentru o perioadă, mi-am trădat direcţia, afundându-mă în muncă, iar acum am regăsit dragostea cea mai sinceră”

7 Days of Gratitude x Medeea Marinescu: „Povestea mea este cea a fiului risipitor: pentru o perioadă, mi-am trădat direcţia, afundându-mă în muncă, iar acum am regăsit dragostea cea mai sinceră”

Cei mai mulţi dintre români o ştiu pe Medeea Marinescu încă de când era o copilă care încânta telespectatorii cu talentul său. A fost crescută de părinţi care lucrau în industria cinematografică, iar acest lucru i-a hrănit pasiunea pentru teatru şi film. Cu o carieră într-o continuă ascensiune, Medeea Marinescu este unul dintre artiştii pe care pandemia i-a luat cumva pe nepregătite. Dacă cei mai mulţi dintre actori s-au reorientat către proiecte online, fie de teatru sau de alt profil, pentru Medeea, schimbarea adusă de restricţiile impuse de criza sanitară a fost diferită. Mai personală şi mai intimă.

Într-un material realizat pentru 7 Days of Gratitude, un proiect iniţiat de Qreator by IQOS, Medeea vorbeşte despre provocările pe care i le-a adus anul 2020 atât la nivel profesional, cât şi personal: „La începutul anului, nu m-am reorientat către online, ca mai toţi colegii mei. Nu simţeam că este o mişcare organică pentru mine. În lipsa energiei publicului, m-am oprit, iar asta a generat frustrări, nelinişti. M-am gândit chiar că nu sunt suficient de inteligentă sau talentată să mă reinventez în spaţiul online. Şi-apoi am zis stop şi mi-am dat seamă că acesta era semnul de care aveam nevoie pentru a redescoperi alte valori, mai importante decât meseria mea. M-am întors la familie, care nu numai că nu m-a dojenit pentru absenţa mea, dar m-a primit cu braţele deschise şi m-a iubit parcă mai mult. Am timp să intru în lumea soţului meu, să-l văd, să-l ascult şi parcă se creează o altfel de lume. Anul 2020 m-a făcut să fiu recunoscătoare familiei mele. Povestea mea este cea a fiului risipitor: pentru o perioadă, mi-am trădat direcţia, afundându-mă în muncă, iar acum am regăsit dragostea cea mai sinceră.”

De altfel, Medeea Marinescu s-a numărat printre actorii care au jucat teatru live, în aer liber, în luna decembrie, în frig şi ploaie, în faţa spaţiului Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A, alături de Marius Manole, Anghel Damian, Lia Bugnar, Cătălin Babliuc, Irina Antonie şi Alexandru Nagy, în spectacolul de teatru „Două liniuţe”. A jucat teatru cu multă dăruire pentru un public virtual, aflat la distanţă. O reprezentaţie la finalul căreia s-au auzit doar aplauzele trecătorilor.

7 Days of Gratitude este un proiect iniţiat de Qreator by IQOS, în cadrul căruia, timp de şapte zile, cu începere în prima zi de Crăciun şi până în ultima zi a anului, artişti români din domenii diferite cu care Qreator by IQOS a colaborat în acest an, împărtăşesc pe contul de Instagram şi pe Facebook şapte poveşti de recunoştinţă.

Cel care a deschis seria acestui lanţ al recunoştinţei este Doru Trăscău, liderul trupei The Mono Jacks. Trupa a susţinut, în timpul pandemiei, un concert live la Qreator by IQOS, în cadrul seriei de evenimente Qreator – Home Together Edition, un maraton de evenimente online live, care a adus virtual în casele românilor, concerte, spectacole de teatru, talk-uri, multă inspiraţie şi un pic de normalitate.

Despre anul 2020, Doru Trăscău mărturiseşte: « Sunt recunoscător pentru că în 2020 am avut curajul de a îndrepta greşeli mai vechi. Un telefon şi un „îmi pare rău” pot face foarte mult bine. Tu pentru ce eşti azi recunoscător? », invitând comunitatea Qreator şi publicul larg la un exerciţiu de recunoştinţă atât de benefic în această perioadă.

Printre artiştii implicaţi în proiect se numără şi actorul Anghel Damian, care spune în clipul video dedicat lui: „Sunt recunoscător acestui hachiţos an pentru că m-a obligat să caut soluţii. Datorită lui, am aflat că poţi să joci afară, în ploaie, la zero grade, şi să nu simţi frigul. Datorită lui, am înţeles că azi e mai important decât ieri şi mai important decât mâine. Îţi mulţumesc, douămiidouăzeciule, pentru că mi-ai arătat că există mereu ceva pentru care să fii recunoscător.”

În cadrul aceluiaşi proiect, ilustratoarea Yanna Zosmer spune: „Anul 2020 a fost un an atipic în care am învăţat să trăiesc diferit, să dau telefoane lungi, în care m-am oprit puţin din viaţa care merge de-obicei pe repede-înainte. Sunt foarte recunoscătoare pentru dimineţile în care nu am mai sărit din pat direct în frigul de afară. Am învăţat şi că weekend-urile pot fi pentru relaxare, nu pentru ieşit în oraş, pentru filme bune sau mai puţin bune, iar serile din timpul săptămânii, pentru gătit, ilustrat şi multe, multe seriale. Sunt recunoscătoare pentru că anul acesta, deşi diferit, mi-a dat ocazia să pun pauză când am nevoie, să fiu mai prezentă şi să ilustrez mai mult.”

Pe de altă parte, coregraful Arcadie Rusu, managerul Linotip – Centrul Independent Coregrafic, este „recunoscător pentru că anul acesta am reuşit să predau mai mult şi să ajut oamenii să îşi recâştige încredere în ei, prin dans. Am găsit în sfârşit mai mult timp să împart din cunoştinţele acumulate, să le arăt şi altora o cale.”

Pictorul Bogdan Cazacincu este şi el unul dintre artiştii din proiect, care a reuşit să găsească motive pentru care să-i fie recunoscător anului 2020: „Din fericire, anul acesta a venit la pachet şi cu mai mult timp. Simt că asta am câştigat: mult mai mult decât aş fi avut înainte. Şi asta m-a ajutat să mă dezvolt, să gândesc la altă scară decât am făcut-o până acum. Sunt recunoscător pentru că, în 2020, mi-am conturat şi dezvoltat mai mult stilul.”

Până pe 31 decembrie, 7 Days of Gratitude aduce în atenţia comunităţii Qreator by IQOS şi nu numai, învăţăturile şi poveştile de recunoştinţă din anul 2020 ale celor şapte artişti incluşi în proiect.

Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susţine sectorul creativ din România. Situat în Bucureşti, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativităţii din zona culturală bucureşteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduieşte, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei şi susţine dezbaterea între actorii culturali.

 

Comentarii

Modifică Setările