News

A sfidat regulile! Cum l-a cerut regina Victoria pe prinţul Albert în căsătorie

A sfidat regulile! Cum l-a cerut regina Victoria pe prinţul Albert în căsătorie camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Ştiaţi că regina Victoria a fost cea care l-a cerut în căsătorie pe prinţul Albert, şi nu invers? Poate părea un act neconvenţional pentru anii 1830, dar, în numele iubirii,  regina a fost cea care a făcut marele pas. Iată cum s-a întâmplat!

Când eşti regina Angliei, tu stabileşti regulile. Şi aşa a fost şi pentru Victoria. Era tânără, necăsătorită, în primii ani de domnie şi toţi vedeau în ea o partidă care nu trebuia pierdută.

Regina avea doar 18 ani când a preluat tronul în 1837 şi, practic, toate familiile regale din Europa doreau ca ea să se căsătorească cu cineva din familia lor. Ea se îndrăgostise însă de prinţul german Albert de Saxa-Coburg şi era hotărâtă să ajungă în faţa altarului cu el.

Unchiul Victoriei, Leopold, regele Belgiei, a fost cel care şi-a dorit, de fapt, acest mariaj. El a orchestrat prima lor întâlnire în 1836, dar tânăra Victoria s-a îndrăgostit cu adevărat de Albert, care era şi vărul ei primar. Propunerea a avut loc cu uşile închise pe 15 octombrie 1839, la Castelul Windsor. Albert se afla în vizită de cinci zile când regina a pus întrebarea. Victoria, care avea pe atunci 21 de ani, a scris în jurnalul ei că l-a invitat pe Albert în camera ei şi i-a spus:

„M-ar face tare fericită dacă ai fi de acord cu ceea ce îmi doresc, să te căsătoreşti cu mine. Ne-am îmbrăţişat iar şi iar, iar el a fost atât de amabil, atât de afectuos; Oh, să simt că sunt iubită de un înger ca Albert a fost o mare încântare. Nu poate fi descris în cuvinte”.

                                                               Nunta regală

Mirii aveau 21 de ani când s-au căsătorit la Palatul Sf. James, în 1840, la câteva luni de la propunere.Regina Victoria şi Prinţul Albert au avut nouă copii împreună, iar monarhul a continuat să îşi iubească soţul cu disperare.

Tragedia nu i-a ocolit însă. În 1861, pe când avea doar 42 de ani, Albert a murit, lăsând-o pe regină în doliu pentru tot restul vieţii ei - care a durat încă 40 de ani. Victoria s-a stins în 1901.

 

 
 
 
 

 

 

Comentarii

Modifică Setările