News

A văzut litoralul în clasa I. Ce artist cunoscut din Republica Moldova a ajuns prima dată la mare la 7 ani?

A văzut litoralul în clasa I. Ce artist cunoscut din Republica Moldova a ajuns prima dată la mare la 7 ani?

Vacanţa mare îşi intră pe deplin în drepturi, iar cei mici sunt cei mai fericiţi. Aşa îşi amintea şi Denis Roabeş de la The Motans perioada copilăriei, mai ales că aceste luni din an înseamnau mai multă joacă şi timp petrecut în natură, dar şi întâlnirea cu verişorii săi, la bunicii din sudul Republicii Moldova şi la cei din nord, locuri din care are şi acum cele mai frumoase amintiri. Carla's Dreams, The Motans şi Guz „Ne jucam foarte mult de-a v-aţi ascunselea sau, cu ajutorul unor lemne improvizate ne jucam de-a războiul, ne împuşcam unul pe altul şi ţin minte că era câte cineva care nu voia «să moară». El considera că nu l-ai nimerit şi ne certam mult pe tema asta“, se amuză Denis.

Despre el, îşi aminteşte că era genul de copil care se întoarcea acasă după o zi de joacă numai cu julituri şi lovituri, fără excepţie, pentru că îi plăcea foarte mult să se caţăre în copaci: „În zona unde am locuit eu erau foarte mulţi pomi fructiferi. Se termina sezonul de cireşe, apărea cel de vişine, apoi piersici şi aşa mai departe. Aşa că noi stăteam numai prin copaci“.

Denis Roabeş de la The Motans

Însă, o vacanţă cu totul specială pentru el a fost cea de la vârsta de 7 ani, care a avut un impact deosebit: prima sa întâlnire cu marea. „La acea vreme nu pleca toată lumea la mare, nu aveai posibilitatea atunci. Lumea o ducea un pic mai greu, nu îşi permitea anumite lucruri în perioada post-sovietică. Şi eu, cum provin dintr-o familie simplă, am ajuns la mare abia în clasa I. Atunci ne-am permis“, a spus Denis de la The Motans.

A rămas foarte impresionat din primul moment de mare, care i s-a părut şi atunci, cum i se pare şi acum, „un univers aparte, plin de forţă“: „Dar cel mai impresionant a fost când am văzut noaptea, plimbându-ne pe plajă, că în apă erau ca nişte creaturi mici, noi le spuneam licurici, care luminau. Când valurile ajungeau la mal, tot nisipul devenea la fel. Şi dacă îl atingeai, dacă trasai o linie, erau foarte mulţi, ieşeau la suprafaţă şi luminau. Puteai să desenezi cu lumină pe nisip“.

Denis (The Motans)

Vacanţele de vară au fost pline de activităţi şi mai târziu, în perioada adolescenţei, datorită taberelor. „Plecam cel puţin o dată pe vară în tabere. Îmi plăcea foarte mult, simţeam aşa o libertate aparte, mai ales că stăteam între 7 şi 14 zile. De obicei se făceau în ţară, dar o dată am fost şi în Ucraina, vreo trei săptămâni, lângă mare. Asta a fost şi cea mai frumoasă vacanţă pe care am petrecut-o până atunci. Şi au fost şi nişte experienţe de neuitat, nişte amintiri speciale din acea perioadă. Când eşti adolescent, prima pasiune, primul sărut. Cum aşteptam cu toţii să vină seara, să mergem la aşa zisa discotecă la care puteai să inviţi la dans fata care îţi plăcea“, a încheiat Denis Roabeş.

Modifică Setările