Vedete

Aimee Iacobescu a murit

Aimee Iacobescu a murit

Scena teatrului românesc este din ce în ce mai săracă! Astăzi, celebra actriţă Aimee Iacobescu, în vârstă de 71 de ani, a decedat.

După actriţe precum Stela Popescu şi Cristina Stamate, un alt nume sonor din cinematografia şi teatrul românesc părăseşte această lume. Actriţa Aimee Iacobescu, cunoscută pentru rolul Domniţei Ralu, din seria ”Haiducii”, a murit în urma unei lupte cu cancerul. Decesul actriţei Aimée Iacobescu a fost confirmat pentru „Adevărul“ de purtătorul de cuvânt al UNITER.

Aimee Iacobescu absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (IATC), azi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenţi Octavian Cotescu şi Laurenţiu Azimioară.

Numele său se regăseşte în distribuţia a numeroase pelicule de referinţă.  ”De-aş fi... Harap Alb” (1965), ”Haiducii” (1966), ”Şapte băieţi şi o ştrengăriţă” (1968), ”Zestrea domniţei Ralu” (1971), ”Cu mâinile curate” (1972), ”Osânda” (1976),”Revanşa” (1978), sunt doar câteva dintre ele.

Modifică Setările