News

Alexandru Arşinel a suferit un transplant de rinichi

Îndrăgitul actor de comedie a fost supus ieri unei intervenţii chirurgicale de transplant renal la o clinică din Cluj-Napoca, care a pus capăt unei suferinţe de 50 de ani.

Puţină lume a ştiut că directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti avea mari probleme cu rinichii, încă de la vârsta de 27 de ani. Crizele s-au acutizat în timp, iar în ultima perioadă a devenit necesară această operaţie riscantă.

Intervenţia a durat patru ore şi a fost realizată de o echipă de medici condusă de profesorul Mihai Lucian, de la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal. Donatorul a rămas necunoscut, dar datorită lui, Alexandru Arşinel poate avea o viaţă normală, şi nu una dependentă de dializă, căci rinichii săi mai funcţionau doar în proporţie de 30-40%.

La mutarea sa de la terapie intensivă într-un alt salon, actorul a declarat pentru Realitatea TV:

„Am renăscut, astăzi e şi ziua mea, Sfântul Alexandru. Am reuşit pe cont propriu, datorită echipei minunate de la Cluj, care mi-au salvat funcţia renală. Eu am fost adormit, nu ştiu cum a decurs. După operaţie m-au adus la TI şi m-au pus faţă în faţă cu  anestezistul şi, când am deschis ochii, mi-a cântat melodia pe care o cânt eu în reclame (n.r. Actorul este imaginea unui lanţ de farmacii). Timp de patru cinci luni de zile voi face un tratament care să îmi crească imunitatea, ca organismul să nu respingă noul rinichi. Îmi continui activitatea, să mă bucur de teatru, familie şi nepoţi. Noi, românii, ne limităm la câteva plăceri fără ca să ne chinuim prea mult“.

"Ţin să mulţumesc din tot sufletul echipei conduse de profesorul Mihai Lucan şi, bineînţeles, lui personal, omul căruia îi datorez de ieri, viaţa", a declarat actorul, vineri dimineaţă, potrivit Mediafax.

În vara anului trecut, Alexandru Arşinel a mai fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Foto: teatrultanase.ro

Modifică Setările