Vedete

Alina Sorescu: "Ce mă motivează pe zi ce trece tot mai mult sunt fetiţele mele"

Alina Sorescu: "Ce mă motivează pe zi ce trece tot mai mult sunt fetiţele mele"

Face muzică şi televiziune încă din copilărie, iar acum, când are şi două fetiţe, şi-a perfecţionat talentul pedagogic şi îşi dedică mare parte din timp micilor învăţăcei. Anume, „Picilor lu’ Soreasca“, alături de care are, mai nou, şi o emisiune de weekend pentru copii, la TVR1. Şi nu numai!

Pandemia i-a speriat pe mulţi, dar nu şi pe tine, care eşti mai activă ca oricând. Ce s-a întâmplat în 2020, de ai avut aşa un boost de energie?

Cred că cine este puternic şi consecvent va trece cu bine şi peste această perioadă delicată. Am fost mereu optimistă şi m-am adaptat. În lunile cu restricţii mai mari, mi-am concentrat atenţia către fetiţele mele, către comunităţile mele online, care au crescut foarte frumos, şi către piese noi. Apoi, din septembrie anul trecut, mi-am reluat activitatea cu trupa mea, „Picii lu’ Soreasca“, respectând normele impuse. Am filmat un videoclip nou în aer liber pentru melodia compusă de Mihai Alexandru, „Suntem Picii lu’ Soreasca“. Am avut multe apariţii în condiţii de siguranţă pe grupuri mai mici, am început seria de emisiuni speciale „Alina şi picii ei“, la TVR1... Eu am fost mereu activă de-a lungul carierei mele, încă din copilărie, şi am făcut întotdeauna lucruri noi, fie că a fost vorba de muzică sau de televiziune. Cred că am stat deoparte doar când am născut. Şi ce mă motivează pe zi ce trece tot mai mult sunt fetiţele mele. Acum, că au mai crescut, vreau să fiu un model de determinare şi perseverenţă pentru ele.

Acum lumea te ştie drept Soreasca şi picii ei…

„Picii lu’ Soreasca“ a ajuns deja un brand şi sunt foarte mândră de asta. Şi eu am început să cânt la o vârstă fragedă în MiniSongul lui Ioan Luchian Mihalea, am prezentat multe emisiuni şi festivaluri pentru copii, am absolvit liceul pedagogic, aşa că drumul s-a aşternut firesc. Mi-am dorit să fiu cea mai cunoscută pe această nişă şi am reuşit. Tratez totul profesionist şi, chiar dacă elevii mei sunt mici, experienţele lor sunt de artişti mari. După ce am devenit şi mamă, viaţa mea este mereu în jurul copiilor.

Citeşte continuarea interviului pe clickpentrufemei.ro, chiar aici!

Modifică Setările