News

Amalia Enache: India, Pakistan, Bangladesh, Filipine, Somalia şi Iran în 7 zile

Amalia Enache: India, Pakistan, Bangladesh, Filipine, Somalia şi Iran în 7 zile

Cel puţin acesta a fost sentimentul vedetei Pro Tv după ce şi-a petrecut vacanţa de început de an în Dubai şi a descoperit acolo un Babilon adunat în deşert din viziunea unor conducători care au avut ambiţia de a schimba destinul ţării lor.

Amalia nu poate adormi jurnalistul din ea în nicio vacanţă în care merge, aşa că în Dubai, ea a căutat zonele neturistice, cartierele nepopulare şi şi-a propus să găseasca detaliile în tabloul general al lumii noi în care a ajuns: “M-am întors cu impresia clară că Dubaiul e ceea ce-mi imaginez eu despre Egiptul antic în vremea în care îşi ridică piramidele. Aceeaşi senzaţie de construcţii megalitice, aproape extraterestre, aceleaşi ambiţii faraonice, aceeaşi putere a conducătorilor de a sfida imposibilul, de a schimba destinul unui popor şi de a se juca cu limitele imaginaţiei. Şi, probabil, cu acelasi preţ uman. Dubaiul acesta de construit şi petrolul de extras au atras o armată de imigranţi săraci. India, Pakistan, Bangladesh, Filipine, Somalia şi Iran sunt ţările din care au venit cei care astăzi înseamnă circa 85 la sută din populaţia acestui stat din Emirate. Aşadar, am fost câte puţin în toate aceste ţări, pentru că oamenii aceştia şi-au făcut cartiere întregi în care trăiesc ca la ei acasă”, povesteşte Amalia.

Ca tot turistul, Amalia a urcat şi în cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, iar o zi şi-a petrecut-o în Abu Dhabi, unde moscheea i-a părut splendidă. “Aici n-am cum să nu vă povestesc că am inchiriat o maşină frumoasă, la un preţ foarte convenabil, iar benzina la preţ de apă, echivalentul la 1 leu şi ceva pe litru, era o mirare permanetă. Râdeam pur şi simplu când făceam plinul, compărând cu cât costă în România.”, îşi aminteşte amuzată Amalia.

Modifică Setările