News

Amantele maneliştilor

Gata! Maneliştii asediază tabloidele. Teoretic e întâmplător. Practic n-are nicio legătură cu întâmplarea. După ceva vreme s-au prins că e o disproporţie între numărul de emisiuni tabloide, de ziare tabloide, de existenţe tabloide şi subiecte tabloide. Şi spontan au apărut câteva intrigi. Pe aici, pe colo, pe la maneliştii esenţiali. Pe principiul „avem şi noi amantele noastre“. Avem şi noi fostele noastre soţii. Dar nu asta contează. Contează că, în sfârşit, sunt promovaţi oameni talentaţi. Cu nişte voci senzaţionale. Cu melodii superbe. Cu dansuri şi mişcări esenţiale. Cu un fel extraordinar al lor de a fi. Cu hăhăit în loc de râs. Cu cicalacacichicea. Cu melodii de jale pentru petreceri. Era nevoie de nişte oameni autentici. Care greşesc gramatical superb. Care se îmbracă îngrozitor asumat. Practic de nişte oameni care este.

Adrian Copilul Minune a apărut primul cu amanta în ziare. Şi am admirat că nu s-au înghesuit. Pe principiul Zăvoranu şi Columbeanu. Nu, domne, pe rând! Când a terminat Copilul Minune cu ţigănia publică a urmat Nicolae Guţă. Un tip extraordinar. Un simbol al românilor ieşiţi la grătar. Un om cu voce şi cântece, de care România condusă de Traian avea şi are mare nevoie. Un bărbat care râgâie asumat. Ce să mai... un tip cu adevărat esenţial. Privim cu admiraţie la acel straşnic obicei în care s-a însurat omul. La 14 ani, cu fosta soţie. E stabilită treaba că e o vârstă la care poţi deja să ai castel. De ce n-ai avea soţie? Frumuseţea tradiţiilor. Bravo! S-a certat puţin cu femeia. Puţin, că intră Vijelie.

Şi el tot pe amantlâc a mers. Consecvenţa. Dar a complicat puţin. Cu răpire. Cu chestii. E mai artist. Prilej bun pentru Simona Gherghe să-l invite pe Sorinel Puştiu. Un om construit pentru a apărea la televizor. Un om cu mult conţinut. Un om cu care ai ce vorbi, domne! Cazul Vijelie, având şi mult conţinut, a preluat speţa şi Realitatea TV. Oameni cu spirit analitic. Cu principii jurnalistice solide. Cu opinii avizate. Plăcându-i foarte mult, Vijelie a mai scos o amantă. Şi pentru că, nu se rupea... au mai chemat un elefant. Publicul e cu sufletul la gură. Maneliştii ne reprezintă. E iar Revelion. Sunt din nou celebrităţile momentului. Suntem o ţară asumată. Mai ales în neputinţă. Ne place să fim ăştia. Salam pleacă la Paris. E foarte bine. Să le fie clar tuturor cine suntem. Atâta ne cizelăm. Atâta ne sofisticăm. Nu, tată! Cu Salam la Paris înainte!

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările