News

Andreea Bănică s-a pozat alăptând

Andreea Bănică s-a pozat alăptând

E una dintre acele declaraţii directe cum că este o mămică proalăptat. Chiar dacă este vedetă, artista vrea să-i ofere băieţelului ei tot ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Andreea Banica mamica

Andreea Bănică nu face parte din grupul vedetelor "preţioase", care-şi privează nou-născutul de lapte, doar pentru a-şi menţine sânii fermi. Dimpotrivă! E o mămică responsabilă şi crede cu tărie în beneficiile alăptatului. Aşa că micuţul ei, Noah Andrei, va fi hrănit cât mai mult timp cu lapte matern.

"Da, vreau să alăptez şi voi face tot ce este necesar pentru ca cel mic să stea la piept! Începutul este greu pentru orice tânără mămică şi pentru orice bebeluş. Şi, pentru că după cezariană lactaţia nu se instalează imediat, ci în câteva zile, la mine este a 5-a zi şi îl pun pe bebe la piept destul de des pentru a stimula organismul să producă lapte", a dezvăluit ea pe blogul personal.

"Îl alăptez câte 15 minute la fiecare sân, după care i se dă completare pentru a fi siguri că este hrănit. Abia aştept momentul în care se va produce într-adevăr lactacţia ca să îi văd mocuţa fericită după ce se va sătura şi va adormi fericit la pieptul meu. Însă, până atunci, noi mămicile trebuie să avem grijă la alimentaţie. La spital au avut doctorii grijă de asta, dar acum, când am ajuns acasă, voi apela la un nutriţionist pentru a face un plan pe o perioadă de timp mai lungă. Astfel, mă voi asigura că lăpticul va conţine toţi nutrienţii importanţi", explică ea.

"Am fost tot timpul pro alăptat, pentru că ştiu ce rol uriaş are pentru bebeluş. Alăptatul creşte imunitatea copilului, îi ajută musculatura feţei, face ca dentiţia să se dezvolte armonios şi face colicii mai rari. Şi pentru mame este foarte bine, pentru că scade riscul de cancer la sân. Ca să nu mai vorbesc despre legătura spiritual-afectivă dintre mamă şi copil. Are numai avantaje şi e păcat să nu alăptezi, dacă poţi", mai spune Andreea Bănică.

Andreea Banica alaptand

Modifică Setările