News

Andreea Raicu, printre primele vedete din România care descurajează editarea excesivă a pozelor: ”Şocant, nu? Pentru mine a fost, când am văzut diferenţele între filtru şi realitate”

Andreea Raicu, printre primele vedete din România care descurajează editarea excesivă a pozelor: ”Şocant, nu? Pentru mine a fost, când am văzut diferenţele între filtru şi realitate” camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Este o adevărată modă printre influenceri să se supraediteze, să folosească filtre care schimbă masiv fizionomia. În străinătate, deja lucrurile încep să se reaşeze. Apar legi care reglementează aceste lucruri, iar Andreea Raicu este printre primele vedete din România care trag semnalul de alamă.

Desigur, sunt vizaţi influencerii, fiindcă ei câştigă bani prin plasare produse. Au pretenţia că arată în alt fel decât sunt, iar mesajul transmis devine nerealist. Norvegia este prima ţară care reglementează acest aspect.

Vedeta a publicat o fotografie cu jumătate de faţă în care s-a aplicat un filtru de înfrumuseţare, iar cealaltă jumătate fără. Diferenţa e clară, iar Andreea explică:

”Şocant, nu? Pentru mine a fost să văd diferenţele între filtru şi realitate. Tocmai de aceea mă bucur enorm că, în sfârsit, se pare că lucrurile încep să se aşeze. Mă bucur că Norvegia este prima ţară care a dat noi reglemetari ce luptă împotriva standardelor de frumuseţe nerealiste de pe platformele de socializare.

<<Această lege le vizează pe vedetele şi influencerii care „primesc orice plată sau alt beneficiu” dintr-o postare pe social media. Modificările nu vor acoperi doar imaginile în care buzele, talia şi muşchii sunt exagerate după realizarea fotografiei, ci şi cele create cu un filtru, iar încălcările legii se vor pedepsi cu amenzi mari, iar în cazuri extreme cu închisoarea.>>

Este o metodă care ne va ajuta să trăim în mod autentic, în acceptare cu noi şi care ne va ajuta să ne conectăm şi sa ne arătăm aşa cum suntem. Doar aşa putem să creăm relaţii autentice cu propria persoană: cine suntem cu adevărat, nu cine ne dorim să fim în social media”, conchide Andreea Raicu.

Foto: Instagram

Comentarii

Modifică Setările