News

Andrei Roşu, de la Gaz pe Foc la campion mondial la ultratriatlon

Andrei Roşu, de la Gaz pe Foc la campion mondial la ultratriatlon

Ce-o fi cu foştii componenţi ai trupei Gaz pe Foc şi reprofilarea lor spre sport? Căci dacă Lucian Viziru este acum antrenor de tenis la un club din Germania, un alt fost coleg de trupă de-ai lui, Andrei Roşu, este deja un atlet recunoscut pe plan mondial.

Andrei Roşu a reuşit weekendul trecut una dintre cele mai mari performanţe obţinute de un român anul acesta, şi anume câştigarea ultratriatlonului din Mexic, concurs ce presupune parcurgerea a trei probe, înot (11,4 km), ciclism (540 km) şi alergat (126 km), pe care Andrei le-a terminat în 50 de ore. 50 de ore de sport încontinuu!

„Pentru cei care nu ştiu rezultatul Triplu Ultratriatlonului din Mexic, am să mă manifest ‘vocal’: Am reuşit! Am terminat!! Am câştigat!!! Am început să scriu aceste rânduri la 6 dimineaţa, după doar doua ore de somn post-concurs, fără a-mi simţi vârful degetelor de la mâini (mi-au amortit de la atâta stat pe bicicletă), cu bătături groaznice în palme şi vreo câteva la degetele de la picioare, cu toată partea dreaptă ‘faultată’ de la o cădere cu bicicletă şi cu dureri (moderate) pe ABSOLUT tot corpul. Dar toate astea vor fi istorie în câteva zile, iar bucuria de a fi realizat ceva aparent imposibil (raportat la scurta mea experienta sportivă) şi pentru care am muncit din greu în ultimele 3 zile (şi nu numai) va dura, cu siguranţă, mai mult decât durerea şi va rămâne un reper important al vieţii mele“, scrie sportivul pe blogul lui.

Originar din Braşov, Andrei Roşu a intrat şi în cartea Recordurilor, anul trecut, după care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Andrei Roşu are 37 de ani şi este tatăl a doi copii, Alex şi Ema.

Foto: http://andreirosu.org/

Modifică Setările