Agenda

Angela Similea va cânta pentru prima oară în America

Angela Similea va cânta pentru prima oară în America

Deşi e una dintre cele mai iubite artiste din perioada comunistă, nu a cântat până cum pentru comunitatea românească din Statele Unite, aşa cum au făcut-o alţi artişti din generaţia ei. Iată şi motivaţia ei.

Angela Similea se află în faţa primului său proiect artistic demarat peste Ocean. Deşi vocea ei a fost îndelung admirată, iar nostalgicii stabiliţi în Statele Unite şi-ar fi dorit s-o asculte cântând live, după cum, bunăoară, le-au ascultat pe Corina Chiriac, Mirabela Dauer ori Aura Urziceanu, pe lângă mulţi artişti din zona muzicii populare, ea n-a susţinut până acum un concert în America – deşi are acolo un fiu stabilit de mai mulţi ani.

Angela-Similea-Corina-Chiriac-Mirabela-Dauer
Angela Similea, Corina Chiriac şi Mirabela Dauer

În curând, însă, la invitaţia unei fundaţii a românilor stabiliţi peste Ocean, solista va cânta alături de compozitorul şi interpretul Ovidiu Komornyik.

Angela Similea şi Ovidiu Komornyk

„Acest concert va avea loc în Atlanta. N-am mai cântat niciodată în America. E prima oară când accept să cânt acolo pentru că e prima oară când se respectă legile Statelor Unite. Va fi un concert de două ore, vor fi şi melodii mai vechi, şi dintre cele mai noi. Cu siguranţă, publicul de peste Ocean aşteaptă, în primul rând, melodiile foarte cunoscute şi îndrăgite. Avem contract cu Fundaţia «Romania in US» care ne-a invitat la acest concert organizat într-o sală superbă care arată ca un ateneu“, a declarat artista pentru ziarul „Ring“.

Angela-Similea-Ovidiu-Komornyk
Angela Similea şi Ovidiu Komornyk

Din fericire, Angela Similea nu se teme de mersul cu avionul: „Nu mi-e teamă de avion pentru că zbor de multe ori pe an la fiul meu care locuieşte în SUA de la 16 ani. Am zburat de atât de multe ori spre America şi înapoi încât frica nu există. Câtă vreme există Dumnezeu, mă supun legilor divine. Locuiesc din nou în Capitală pentru că fosta casă pe care am făcut-o împreună cu soţul meu era mult prea mare şi nu o puteam administra“, a mai spus artista pentru ziarulring.ro.

Angela-Similea-America
Angela Similea a fost căsătorită cu politicianul Victor Surdu.

Foto: pagina personală

Modifică Setările