News

Arhiva Lindei McCartney: Fotografii inedite cu Beatleşii, membrii Rolling Stones şi alţi rockeri celebri

Arhiva Lindei McCartney: Fotografii inedite cu Beatleşii, membrii Rolling Stones şi alţi rockeri celebri

Linda McCartney n-a fost doar marea iubire a lui Paul, unul dintre cei mai populari membri ai formaţiei The Beatles, ci şi, aşa cum putem vedea mai jos, un talentat fotograf, portofoliul ei conţinând 200.000 de fotografii ale icon-urilor muzicii rock, realizate între anii ‘60 şi ‘90.

O parte din munca de-o viaţă a acesteia, mai exact 750 de poze, poate fi descoperită de către publicul interesat în volumul Linda McCartney. Life in Photographs, lansat recent de editura britanică Taschen.

Este vorba despre un volum de fotografii realizat în colaborare cu Paul McCartney şi copiii pe care cei doi i-au avut împreună, patru la număr.

„Cine a fost cel mai important fotograf care a capturat esenţa muzicii rock & roll din anii 60? Nu mă pot gândi la nimeni altul mai bun decât Linda“, scrie în cartea respectivă Paul McCartney, despre munca celei care a murit de cancer la sân la vârsta de 56 de ani, în 1998.

Paul şi Linda s-au căsătorit în martie 1969, au avut patru copii împreună şi au format un cuplu foarte unit, decesul soţiei sale lăsându-l pe artist cu un gol sufletesc greu de umplut.

Chiar şi acum, aflat la a treia căsătorie, Paul şi-a găsit timp pentru a-i aduce un omagiu Lindei, prin publicarea acestui testament artistic al acesteia.

Să vedem unele dintre cele mai inedite cadre surprinse de aceasta! Jos: Paul şi copiii, la ferma familiei din Scoţia.

Sus: Poza realizată la o petrecere a celor de la Rolling Stones.

Sus: Paul, sărind în piscină, în timpul unei vacanţe în Jamaica, în 1971.

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările