Carti

-

Amintiri din timpul războiului din Vietnam, reînviate în romanul lui Denis Johnson, apărut la Editura Polirom.

Războiul din Vietnam a rămas în memoria colectivă drept unul dintre cele mai sângeroase conflicte armate ale secolului trecut. Americanul Denis Johnson, născut la Műnchen şi crescut la Tokio, Manila şi Washington, reeditează evenimentele petrecute între 1963 şi 1970, plasându-le în contextul istoric, spre a rămâne mărturie şi generaţiilor mai tinere.

Cititorilor avizaţi ori pur şi simplu pasionaţi de literatura de suspans, „Arborele de fum“ al lui Denis Johnson le va completa colecţia de romane de spionaj cu o poveste cutremurătoare despre eşecul armatei americane în Războiul din Vietnam.

Romanul parcurge traseul istoric al conflictului începând cu asasinarea preşedintelui Kennedy, continuând cu Ofensiva Tet şi moartea lui Martin Luther King şi culminând cu momentul căderii Saigonului.

Ceea ce este de remarcat la „Arborele de fum“ este maniera surprinzător de umană în care descrie chinurile sufleteşti şi fizice prin care au avut de trecut cei învinşi şi, totodată, cei aparent învingători.

Romanul lui Denis Johnson a fost cu National Book Award 2007 şi nominalizat, în 2008, la Premiul Pulitzer.

foto: Polirom

Modifică Setările