Carti

-

Amintiri din timpul războiului din Vietnam, reînviate în romanul lui Denis Johnson, apărut la Editura Polirom.

Războiul din Vietnam a rămas în memoria colectivă drept unul dintre cele mai sângeroase conflicte armate ale secolului trecut. Americanul Denis Johnson, născut la Műnchen şi crescut la Tokio, Manila şi Washington, reeditează evenimentele petrecute între 1963 şi 1970, plasându-le în contextul istoric, spre a rămâne mărturie şi generaţiilor mai tinere.

Cititorilor avizaţi ori pur şi simplu pasionaţi de literatura de suspans, „Arborele de fum“ al lui Denis Johnson le va completa colecţia de romane de spionaj cu o poveste cutremurătoare despre eşecul armatei americane în Războiul din Vietnam.

Romanul parcurge traseul istoric al conflictului începând cu asasinarea preşedintelui Kennedy, continuând cu Ofensiva Tet şi moartea lui Martin Luther King şi culminând cu momentul căderii Saigonului.

Ceea ce este de remarcat la „Arborele de fum“ este maniera surprinzător de umană în care descrie chinurile sufleteşti şi fizice prin care au avut de trecut cei învinşi şi, totodată, cei aparent învingători.

Romanul lui Denis Johnson a fost cu National Book Award 2007 şi nominalizat, în 2008, la Premiul Pulitzer.

foto: Polirom

Comentarii

Articole asemănătoare

Muzica

Taxi & Mihaela Rădulescu, reloaded

Formaţia Taxi a filmat în urmă cu câteva zile un nou videoclip alături de Mihaela Rădulescu. Lucrul la materialul video pentru piesa „Tăcerea din ochi“ a durat peste 18 ore.

Ce dar au oferit principii României la nunta regală din Luxemburg?

News

Ce dar au oferit principii României la nunta regală din Luxemburg?

De la căsătoria prinţului moştenitor al Luxemburgului, Guillaume, cu contesa belgiană Stéphanie de Lannoy nu puteau lipsi membri familiei regale din România

Carti

Mario Vargas Llosa a câştigat premiul Nobel pentru literatură

După ani şi ani de aşteptare, marele scriitor de origine peruană a primit cu emoţie vestea, dar s-a declarat totodată surprins de câştigarea acestui trofeu.

Carti

Adelin Petrişor şi-a lansat propriul volum

Dacă în 2007 publica albumul de fotografie „Corespondent de război“, acum jurnalistul a intrat în rândul scriitorilor cu „Războaiele mele“, o carte ce are la bază reportajele proprii

Carti

O viaţă trăită lângă Saddam Hussein

Editura Pandora M prezintă „Viaţa mea cu Saddam Hussein“, o poveste uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost timp de 30 de ani amanta lui Saddam Hussein.

Carti

-

Un roman poliţist, scris cu mult nerv, care te incită şi te ţine cu sufletul la gură.

Din colecţia „Carte de buzunar“, Editura Rao îţi recomandă cartea scriitoarei japoneze Mariko Hashioka, alias Natsuo Kirino, una dintre puţinele autoare de thrillere poliţiste din Asia. Romanul „Afară“ a fost însă atât de bine primit de public, încât a fost distins la el acasă cu premiul pentru cea mai bună ficţiune poliţistă.

Carti

-

Acţiune, suspans şi multe camere de filmat.

Nu, Mircea Badea nu şi-a scos o carte. Nu încă! Lectura pe care ţi-o propun nu e nicidecum o radiografie a societăţii româneşti, deşi ar putea fi, in extremis, prin comparaţie cu societatea americană, căci acţiunea se petrece dincolo de Ocean.

Carti

-

Editura scoate la vânzare cărţi la preţuri surpriză pentru vremuri de criză.

Carti

-

Vedeta Antenei 1 îşi prezintă în premieră volumul „Amintiri în alb şi negru“ sâmbătă, 12 iunie, la Târgul de carte Bookfest.