Carti

-

Drumurile a trei familii se intersectează şi se unesc, pentru ca o tânără să descopere, în ţesătura complicată a acestei saga exotice, ritmată de acordurile bolerourilor cubaneze, desenul propriului destin şi calea către sufletul-pereche.

În 1881, pe coastele Africii de Vest, o tânără este răpită şi vândută ca sclavă dincolo de Ocean. Douăzeci de ani mai târziu, într-un sătuc de munte din Spania, doi părinţi privesc neputincioşi cum fiica lor pleacă să-şi caute fericirea departe de spiritele care o bântuie. La începutul secolului XX, războiul civil din China împinge o familie să se avânte în necunoscut. Iar în Florida zilelor noastre, o tânără emigrantă cubaneză devine parte a poveştii lor, însufleţită de iubiri nesfârşite.

Cecilia, o tânără ziaristă cubaneză emigrată în Statele Unite şi stabilită la Miami, este dureros apăsată de singurătate, departe de ţara natală, pe care se preface din răsputeri că a dat-o uitării. Într-o seară o întâlneşte într-un băruleţ din cartierul Mica Havană pe Amalia, o bătrână misterioasă care începe să-i spună o poveste. Este, de fapt, istoria familiei Amaliei, în ale cărei vine se amestecă sângele chinezilor care au străbătut Pacificul la începutul secolului XX, al negrilor africani vânduţi ca sclavi peste ocean şi al coloniştilor spanioli ce au traversat Atlanticul, pentru a ajunge pe însorita insulă din Caraibe, binecuvântată de natură şi blestemată de istorie. Seară de seară, Cecilia se întoarce în barul unde Amalia îi povesteşte întâmplările şi iubirile care au făcut ca drumurile a trei familii să se intersecteze şi să se unească, iar tânăra va descoperi, în ţesătura complicată a acestei saga exotice, ritmată de acordurile bolerourilor cubaneze, desenul propriului destin şi calea către sufletul-pereche.

Insula iubirilor nesfârşite a fost desemnat în 2007 cea mai bună carte de limbă spaniolă în cadrul Florida Book Awards.

Daina Chaviano

Humanitas Fiction

Colecţia Raftul Denisei
Preţ: 32 lei

Comentarii

Articole asemănătoare

Dieta VIP: Cele 10 porunci ale lui Cameron Diaz

Body & Soul

Dieta VIP: Cele 10 porunci ale lui Cameron Diaz

Are 41 de ani, însă corpul ei nu pare a fi trecut de 30. Are o imagine sănătoasă şi un tonus pe care cu greu îl mai descoperim chiar şi printre adolescenţii entuziaşti. Noi îţi oferim ocazia să afli secretele din spatele zâmbetului fericit al actriţei, chiar din „manualul“ ei de viaţă sănătoasă: „The Body Book“.

Carti

„Pagini neaşteptate“, de Julio Cortázar

Pentru cei care au citit „Şotron“, cartea-fenomen a lui Julio Cortázar, dar şi pentru cei care vor să descopere moştenirea rămasă secretă până anul trecut, lăsată într-un sertar, la moartea sa, de către scriitorul argentinian, „Pagini neaşteptate“ este recomandarea acestei săptămâni.