News

Atunci şi acum. Ce fac astăzi cei patru suedezi de la Ace of Base?

Atunci şi acum. Ce fac astăzi cei patru suedezi de la Ace of Base?

Jenny, Ulf (centru jos), Jonas (sus) şi Linn (dreapta) După ABBA şi Roxette, Ace of Base este un alt nume celebru de provenienţă suedeză, care a făcut furori prin anii ’90. Unii merg până acolo şi spun despre cei patru că ar fi format a treia cea mai de succes trupă din Suedia, cu 30 de milioane de albume vândute în toată lumea.

Cine sunt aceştia? Ulf Gunnar Ekberg, acum în vârstă de 45 de ani, fondatorul trupei, şi cei trei fraţi Jonas Petter Berggren (49), Linn Berggren (45) şi Jenny Berggren (44).

Hituri ca Happy Nation, The Sign, All That She Wants sau Don’t Turn Around  erau difuzate în heavy rotation pe posturile muzicale şi la radiouri, iar adolescenţii acelor vremuri nu se mai săturau de suedezii care păreau că urmează acelaşi model precum ABBA.

Ce fac ei acum?

Ulf Ekberg, mai nou producător de televiziune, locuieşte în prezent în Londra alături de prietena lui, Johanna Aybar, şi cei trei copii ai lor,  Viggo, Vincent şi Valentina.

ulf 2
Ulf Ekberg

Jonas Petter Berggren este căsătorit cu hairstilista norvegiană Birthe Haugland şi are patru copii împreună cu aceasta. În prezent, este producător muzical şi compune pentru alţi artişti.

jonas
Jonas Petter Berggren

Linn Berggren, frumoasa blondă din trupă este cea care s-a retras prima de pe scena muzicală, fiind copleşită de faimă într-un mod neplăcut. După ce a părăsit trupa, în 2007, aceasta a dispărut pur şi simplu din viaţa publică, ducând o existenţă ascunsă, despre care nu se ştie nici astăzi mai nimic.

linn
Linn, dreapta, într-una dintre cele mai recente poze

Jenny Berggren, bruneta din trupă, s-a căsătorit în 2004 cu pianistul suedez Jakob Petrén, cu care are doi copii. Astăzi, mezina fromaţiei cântă mai mult prin biserici şi susţine concerte de muzică creştină.

jenny
Jenny Berggren