News

Bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey

Bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey

Oprah în anii de glorie '80

Unii spun că sunt mulţi, alţii, că au lipsit cu desăvârşire. Cert este că bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey au rămas, în cea mai mare parte, necunoscuţi publicului. Poate şi pentru că mai toţi i-au provocat suferinţe, fericire, drame şi experienţă de viaţă, ca nişte lecţii dure pentru cel care urma să-i devină partener de 30 de ani încoace: Stedman Graham. Oprah în anii de glorie '80 Bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey, cum spuneam, au adus cu ei probleme şi provocări. „Acum câţiva ani, plângeam foarte mult pentru că sunt făcută să mulţumesc pe toată lumea. Cred că e cel mai mare defect al meu: nevoia de-a fi plăcută. Asta din ca­uză că am fost abuzată când eram copil – eram bătută şi nu aveam voie să simt furie sau alte emoţii. Am fost educată să cred că senti­mentele altora sunt mai presus şi singura modalitate de-a fi iubită de cineva e să-i fac pe plac.“, povestea mogulul media despre fricile pe care le-avea din copilărie până la maturitate. Frici provocate de abuzurile sexuale ale unui văr, al unui unchi şi un prieten al mamei sale, frici provocate de experienţa de-a rămâne însărcinată la 13 ani... era cumva de aşteptat că bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey să semene cu figurile celor care-au dezamăgit-o de-a lungul vieţii.

Cumva, succesul său fulminant la nivel internaţional este invers proporţional cu viaţa amoroasă. Cu toate că acum are o relaţie trainică cu Stedman, pe care l-a cunoscut în 1984, care au fost bărbaţii din viaţa lui Oprah şi ce lecţii de viaţă a învăţat?

Prima iubire a fost cea din liceu, Anthony Otey, care-ar fi luat în calcul şi căsătoria cu tânăra jurnalistă. Din păcate, s-au despărţit chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, în ultimul an de liceu, pe când O. lucra ca reporter. Din păcate, chiar la câteva luni de la despărţire, a trăit prim iubire pasională, pentru care şi-ar fi dat şi viaţa, conform spuselor ei. Avea să fie primul dintre bărbaţii din viaţa lui Oprah care să o facă să sufere îngrozitor: William „Bubba“ Taylor, care lucra cu ea la radio-ul din Nashville şi care nu a dorit să plece cu ea din oraş. Confortul emoţional l-a găsit în braţele altuia, care avea să o părăsească din cauza diferenţelor rasiale. John Tesh, muzician şi cel căruia îi era ruşine să aibă o relaţie cu o femeie de culoare.

Printre bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey se numără şi Lloyd Kramer, cel care avea să o iubească cu bune şi cu rele, cum mărturiseşte chiar fosta gazdă TV. „Motivul pentru care m-am îngrăşat atât de mult e pentru că am avut o istorie tristă de relaţii abuzive cu bărbaţi în care am căutat validare. Aveam nevoie să mă placă toată lumea, pentru că nu mă plăceam eu. Omul acela m-a iubit şi când cheleam! A fost minunat. Cu el am avut cea mai distractivă relaţie“. Din păcate, nici acesta nu a stat prea mult cu O., care din cauza despărţirii de Kramer, s-a alinat cu o idilă cu un om însurat, care n-avea de gând să-şi lase nevasta pentru ea. O relaţie toxică de 4 ani care s-a lăsat cu gândul sinuciderii, spune vedeta de 62 de ani proaspăt împliniţi. Printre bărbaţii din viaţa lui Oprah, s-a mai numărat, aşa cum avea să recunoască, unul de care era obsedată şi cu care prize cocaină, dar şi un anume Randolph Cook, care-a urmărit să stoarcă şi bani ulterior de pe spinarea ei – acelaşi tipar l-a urmat şi regizorul Haitian Reginald Chevalier, pe care l-a întâlnit la 32 de ani şi cu care a avut o idilă destul de intensă, zice el.

Cu Gayle, prietena cea mi buna
Cu Gayle, prietena cea mi buna

Printre bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey se numără... şi o femeie! Mult timp s-a vorbit şi de bisexualitatea reginei media, de relaţia cu prietena cea mai bună, Gayle, cu care O. chiar petrece foarte mult timp, aproape la fel de mult ca şi cu iubitul său, Stedman. „Înţeleg de ce oamenii cred că suntem gay. Nu există o definiţie pentru acest tip de legătură între femei. Cum să fie două femei atât de apropiate, fără a fi impli­cate sexual? Doar că eu am expus tot ce era de expus despre mine. Totul e public. Oamenii cred că mi-ar fi ruşine dacă aş fi gay? Oh, vă rog!“, a spus prezentatoarea, în emisiunea lui Ellen DeGeneres.

Şi-am ajuns la cel din prezentul, acela dintre bărbaţii din viaţa lui Oprah Winfrey care i-a adus linişte, pace şi stabilitate: Stedman Graham, om de PR, om de afaceri şi tatăl unei fete dintr-un mariaj anterior, cu care a început o relaţie în 1986. Acelaşi an în care-a debutat şi talk-show-ul care avea să o facă faimoasă.

Oprah si Stedman Graham