News

Billy Bob Thornton - „Am dat un număr mistic fiecărei iubite“

Billy Bob Thornton - „Am dat un număr mistic fiecărei iubite“

Proaspătul câştigător al unui Glob de Aur pare c-a jucat mereu cartea băiatului rău, cu o fiolă de sânge atârnată la gât. În realitate, actorul ajuns la 61 de ani este un casnic timid, complexat, cu o dislexie severă.

billy bob

Am stricat mariajul cu Angelina Jolie fiindcă am crezut că nu sunt suficient de bun pentru ea. Ea avea un stil de viaţă, eu alt stil de viaţă şi eram foarte nesigur pe mine. Întotdeauna m-am simţit un fel Quasimodo sau Fantoma de la Operă, ascunzându-mă în catacombe. Dar cu ea, sentimentul ăsta a atins apogeul. Oamenii chiar îmi spuneau că nu merit să fiu cu ea“, spune actorul. Da, ştiu, e nedrept să încep cu aceeaşi veche poveste a iubirii lui cu Angie - pentru un actor cu două nominalizări la Oscar şi un trofeu câştigat, plus un Glob de Aur proaspăt pus pe policioara din living pentru rolul din serialul Goliath. Asta după un Glob obţinut în 2015 pentru interpretarea din serialul Fargo şi alte patru nominalizări: cea dintâi în 1999 pentru A Simple Plan, urmată de două în 2002, pentru Bandits şi The Man Who Wasn’t There (a reuşit asta pentru că primul film era la categoria comedie, iar celălalt la dramă) şi, în fine, o nominalizare în 2004 pentru simbolica lui peliculă Bad Santa. Un rol cu care îl identifică toţi cei care îl ştiu mai puţin. La fel cum îl identifică drept fostul bărbat al Angelinei Jolie.

„Mereu m-am simţit un fel de quasimodo sau fantoma de la operă. cu angie, sentimentul a atins apogeul “, Billy Bob Thornton.
Cei care sunt fanii lui ştiu, însă, că Billy este un talent unic, care se transformă fantastic în pielea celor mai diverse personaje – cum sunt cele interpretate în Monster’s Ball sau The Badge. Unele dintre personaje sunt chiar în poveşti scrise şi regizate de el însuşi, aşa cum s-a întâmplat în Sling Blade sau Daddy and Them. Născut pe 4 august 1955 în Hot Springs, Arkansas, Billy a fost fiul Virginiei, care îşi câştiga banii ca medium (asta explică multe despre el, ar spune unii!) şi al lui William Raymond „Billy Ray“ Thornton, profesor de istorie la liceu. Intrarea în lumea actoriei nu i-a fost deloc uşoară. De fapt, Billy a făcut un ocol destul de mare din momentul în care s-a mutat în Los Angeles. A lucrat în telemarketing, dar a fost şi ospătar, servindu-l chiar pe regizorul Billy Wilder, pe care l-a fascinat într-atât în timpul unei conversaţii încinse pe marginea unei farfurii, încât acesta l-a sfătuit să se facă scenarist. A fost şi managerul unui restaurant de fast food, în timpul liber mergând intens la probe pentru diverse roluri. Ba chiar a cochetat cu muzica, fiind toboşarul unei formaţii de rock pentru o trupă care a deschis la un moment dat concertul unui star country pe nume Hank Williams Jr. Pasiunea pentru muzică şi-a păstrat-o până azi, iar de-atunci şi până acum a lansat patru albume în calitate de cantautor.

wt

Obsedat de sfatul lui Billy Wilder, a încercat împreună cu un prieten, Tom Epperson, să scrie scenarii şi să le vândă mai multor producători. N-a reuşit să vândă nimic şi, disperat, a început să alunece tot mai mult pe panta drogurilor, fiind chiar internat de câteva ori. Primul rol l-a obţinut în 1980 – un rol mic, casier într-un restaurant în South of Reno. Dar era un început, totuşi. Unul după care tânjise cu preţul sănătăţii lui. Adevărata lansare a venit chiar în formula indicată cu atâta inspiraţie de Billy Wilder: interpretând un personaj negativ în One False Move, după un scenariu la care şi-a adus şi el din plin contribuţia.
Interesant este faptul că Billy s-a dovedit într-adevăr un scenarist extraordinar de talentat, în ciuda problemelor lui dislexice.
În cartea lui, The Billy Bob Tapes: A Cave Full of Ghosts, Billy vorbeşte despre cum a crescut în Arkansas, luptându-se cu dislexia. „Citesc foarte greu“, povesteşte Billy. „E greu de explicat cuiva cum citesc eu. Nu pot citi normal. Nu iau o carte în mână şi încep să citesc de la stânga la dreapta, înţelegând ceva din fiecare propoziţie“.

angie

Thornton şi-a asumat rolurile din filme cu maximă seriozitate, îngrăşându-se şi slăbind cât era necesar pentru fiecare personaj. Iar din cauza acestor schimbări de greutate, chiar a ajuns să fie anemic, povestind că, pentru un rol, a trăit două luni doar cu o conservă cu ton pe zi. În cartea sa, Thornton vorbeşte şi despre mariajele sale. A fost căsătorit de cinci ori, cea mai mediatizată căsnicie a sa fiind cu Angelina Jolie, împreună cu care a jucat în 1999 în Pushing Tin – cei doi întruchipând acolo un soţ şi o soţie cu un mariaj excentric (vă sună cunoscut? Jolie pare că acţionează după un anumit tipar, căci şi Mr. and Mrs. Smith am putea spune că are acelaşi scenariu). Un an mai târziu, chiar deveneau un soţ şi o soţie cu un mariaj excentric. Genul de cuplu care apărea răvăşit pe covorul roşu, explicând că tocmai făcuseră sex în limuzină în drum spre evenimentul respectiv. Erau căsătoriţi şi amândoi câştigaseră câte un Oscar - Thornton pentru scenariul peliculei Sling Blade, iar Jolie pentru interpretarea rolului din Girl, Interrupted. Şi toată pasiunea dintre ei s-a transformat curând în concurenţă… Mai ales după ce Angelina a preluat rolul Larei Croft, care a făcut-o supervedetă. „Când două staruri sunt într-o relaţie, faima amândurora pune o presiune extraodinar de mare pe acea relaţie. La momentul la care eu şi Angelina ne-am căsătorit, eu eram mai celebru decât ea. Apoi ea a devenit o figură care a crescut foarte mult sub ochii mei, iar eu m-am trezit în umbra sa. Ne simţeam extraordinar împreună, dar eu m-am speriat atunci când ea a început să devină tot mai celebră, fiindcă am considerat că nu sunt suficient de bun pentru ea“, a concluzionat.

Billy, care, odată cu Lara Croft, a început să devină tot mai gelos şi posesiv, simţindu-se frustrat în faţa succesului ei tot mai mare. „Eu mă simţeam mai bine urmărind un meci de fotbal acasă, în vreme ce ea era tot timpul plecată, întâlnindu-se cu politicieni şi agenţii de adopţie. Eu am un discomfort în preajma oamenilor importanţi şi bogaţi. Şi-mi place aşa cum sunt. N-am vrut şi nu vreau să mă schimb!“ E, practic, explicaţia eşecului unei poveşti de iubire care luase cu asalt întreaga presă mondenă pentru felul lor very edgy în care îşi trăiau iubirea. Când cei doi şi-au dezvăluit relaţia, ziarele de scandal nu au încetat să scrie despre sexul sălbatic dintre cei doi, legat prin aşa-zise ritualuri satanice. „Trăiesc precum doi vampiri“, titrau jurnalele americane, referindu-se la deja clasicele fiole cu sânge pe care le purtau la gât. Billy spune acum că toate acele poveşti au fost pur şi simplu exagerate. „Angie a cumpărat la un moment dat nişte medalioane foarte mici goale.

billy bob13

Şi, pur şi simplu, ne-am înţepat reciproc în degetele arătătoare cu un ac mic, iar mini-picătura din vârful lui am pus-o în medalion. Nimic mai mult, dar când nu eram unul lângă altul, asta era o chestie simbolică ce ne făcea să ne simţim
aproape unul de celălalt.“ Nouă ani mai târziu, Jolie îi dădea replica într-o carte, povestind despre vremurile alături de Billy. Şi despre faptul că ea nu i-a mai vorbit un an şi jumătate după ce s-au despărţit. Când s-a produs împăcarea, însă, au rămas prieteni pe viaţă. „E un suflet foarte bun. Noi ne-am cunoscut fiind doi oameni care trecuseră prin suferinţă şi dependenţă de droguri. Heroina ne fusese foarte aproape în vieţile noastre. Purtam multă durere în noi, dar împreună ne-am dat seama că râdeam atât de mult şi eram fericiţi. Doar că, la un moment dat, el a început să se concentreze pe muzică, petrecând tot mai mult timp în subsolul în care avea Slash vechiul studio. Iar în vremea asta, eu eram sus şi citeam, trecând printr-o schimbare şi devenind tot mai atentă la ce se întâmpla în lume, la politica internaţională şi la ţările din lumea a treia!“, a povestit Jolie, care a ţinut să menţioneze că pentru el, ea era „numărul 4“. Adică ce înseamnă asta? Că doar Angie a fost soţia lui cu numărul 5.

Pe Cynthia Williams a iubit-o atât de mult, încât i-a dat un rol într-un film de-al lui.
Pe Cynthia Williams a iubit-o atât de mult, încât i-a dat un rol într-un film de-al lui.

„Nimeni nu va şti niciodată ce reprezintă acel număr. Dar am câte un număr mistic ataşat fiecărei persoane pe care o iubesc sau am iubit-o“, spune Billy. Dar staţi, am spus că Angie a fost nevasta cu numărul 5? Să o luăm pe rând. Cea dintâi în catastife a fost Melissa Lee Gatlin, care a rezistat căsătorită cu el doi ani, între 1978 şi 1980 – cuplul având o fiică, Amanda Brumfield, care în 2011 a ajuns în presă în cel mai nefericit mod cu putinţă: şi-a omorât fina în vârstă de doar un an. Thornton, care oricum nu mai ţinea legătura cu ea de ani buni, a refuzat s-o contacteze în timpul procesului. În palmaresul amoros al actorului a urmat o actriţă puţin cunoscută, Toni Lawrence, văzută mai degrabă prin seriale soap opera. Toni s-a căsătorit cu el în 1986, dar a rămas cu verigheta pe deget tot doi ani. În 1990, a urmat la altar Cynthia Williams. Îndrăgostit până peste urechi, a şi distribuit-o în filmul lui, One False Move. Dar asta nu le-a pecetluit iubirea, căci la scurt timp, au divorţat. În 1993, Billy a virat către ceva mai hardcore, punându-i verigheta pe deget unei Playboy Playmate, Pietra Dawn Cherniak. Ea i-a dăruit doi fii: William şi Harry.

Pietra Dawn i-a dăruit doi băieţi.
Pietra Dawn i-a dăruit doi băieţi.

Cea de-a cincea iubită ar fi trebuit să fie şi cea de-a cincea soţie, doar că n-a mai apucat… Este vorba despre Laura Dern, pe care a cerut-o în căsătorie în 1998, părăsind-o, însă, un an mai târziu, pentru Angelina Jolie, care şi-a câştigat astfel titlul de spărgătoare de case încă înainte de cazul Jennifer Aniston, deşi Laura era doar logodnica lui Thornton. „Am plecat din casa în care stăteam cu Billy ca să lucrez la un film şi, cât am fost pe platourile de filmare, iubitul meu s-a căsătorit cu altă femeie şi de-atunci n-am mai auzit de el!“, a povestit Laura. Ce-a urmat se ştie…

Pe Laura Dern părea c-o iubeşte mult, dar Angelina Jolie le-a spulberat orice viitor împreună.
Pe Laura Dern părea c-o iubeşte mult, dar Angelina Jolie le-a spulberat orice viitor împreună.

Dar există viaţă şi după Angelina Jolie. Numele noii vieţi a fost Tea Leoni, ajunsă în braţele lui în 2008, după ce s-a despărţit de David Duchovny. N-a fost, însă, mai mult decât o aventură… Aşa cum s-a zvonit că a fost şi cea cu Amber Heard. Da, aţi citit bine, cu Amber - zvon lansat în culmea furiei anul trecut, chiar de Johnny Depp, în mijlocul scandalului divorţului. El le-ar fi spus unor prieteni că Billy şi Amber şi-ar fi făcut de cap împreună la filmările pentru London Fields, pelicula ce va fi lansată anul acesta. Billy s-a apărat, declarând că acuzaţiile sunt complet false, că el şi Amber n-au socializat mai deloc în afara scenelor
pe care le-au avut de filmat, relaţia lor fiind strict profesională. Şi i-a jurat soţiei lui că tot ce spune Depp e o minciună.

Tea Leoni - o iubire neconfirmat[ de cei doi.
Tea Leoni - o iubire neconfirmat[ de cei doi.[/caption]Actuala soţie căreia s-a văzut nevoit să-i jure pare a fi şi ultima lui iubire: Connie Angland, specialist în machiaj cinematografic de metamorfozare. Ea este cea care se presupune c-a trecut peste escapada lui cu Tea Leoni, fiindcă cei doi şi-au început relaţia în 2003. Şi cu toate că Thornton afirmase la un moment dat că instituţia căsătoriei nu funcţionează pentru el, Connie l-a făcut să se răzgândească, iar pe 22 octombrie 2014 a dus-o şi pe ea la altar. Un drum, făcut, practic, cu ochii-nchişi, căci Billy a păşit a şasea oară pe el. Împreună cu Angland, are o fiică în vârstă de 11 ani, Bella. Să fie acesta sfârşitul numărătorii amoroase? Noi aşa îi urăm. Deşi… „Eu cred cel mai tare în momentul acela când alergi prin ploaie şi dai nas în nas cu femeia de care te îndrăgosteşti pe loc şi cu care începi să te săruţi acolo, în ploaie, până-ţi sângerează buzele!“, spune Billy.

foto: Gulliver/Getty Images/Rex Features/Cinemagia.ro