News

Care mai este starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă

de admin

Zilele trecute au apărut în presă tot felul de informaţii noi despre starea de sănătate a îndrăgitului artist. Unele dintre ele confirmau faptul că artistul a fost deconectat de la aparate şi că s-a trezit din comă şi chiar a strigat-o pe nume pe una din fiicele sale, iar altele indicau că artistul deja s-a putut hrăni singur şi că s-a ridicat pe marginea patului.

Din păcate, potrivit surselor medicale de la Spitalul Floreasca citate de ziarulring.ro nicio informaţie din cele apărute nu este veridică. Medicii infirmă că Gabriel Cotabiţă a rostit vreun cuvânt pe motiv că artistul a suferit de o operaţie la nivelul gâtului, care îi protejează gâtul şi coardele vocale: "acest lucru este imposibil (n.r. să vorbească) atâta vreme cât pacientul are traheostomă şi este pe ventilaţie mecanică".

Ceea ce este adevărat, însă, este faptul că artistul a deschis ochii şi că are reflexe neurologice. "Îşi mişcă mâinile şi picioarele şi are ochii deschişi, aţintiţi spre tavan, însă nu clipeşte, nu reacţionează, nu priveşte. Pe moment, nu reacţionează nici când cei din jur vorbesc cu el", a declarat o sursă medical.

Gabriel Cotabiţă este internat din 8 mai la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, fiind ventilat mechanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator.