News

Carmen Avram intră în politică. Ce se întâmplă cu emisiunea "În Premieră" de la Antena 3 VIDEO

Carmen Avram intră în politică. Ce se întâmplă cu emisiunea "În Premieră" de la Antena 3 VIDEO

Jurnalista de investigaţie dă televiziunea pentru Bruxelles. Iată care e motivaţia ei şi cine o va înlocui la cârma celei mai apreciate emisiuni de investigaţie.

Veste şoc în Antena 3! Carnen Avram, cunoscuta realizatoare de emisiuni de investigaţie, multipremiată pentru ediţiile documentare "În Premieră", a decis să candideze pe lista celor de la PSD pentru alegerile europarlamentare. Jurnalista o va seconda pe Rovana Plumb.

Carmen Avram a vorbit, în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, despre decizia de a intra în politică şi motivul pentru care a ales această cale.

"A fost foarte greu să iau această decizie pentru relaţia care s-a creat între oamenii care conduc şi formează instituţia şi mine, pentru toată susţinerea de care am beneficiat în aceşti ani. A fost greu pentru echipa în care am lucrat şi, ca să îmi fie şi mai greu, îţi spun, în premieră, că peste iarnă am avut o problemă personală care m-a împiedicat să ies din casă o lună - două. În perioada aia, colegii mei au preluat absolut tot ce trebuia făcut pentru emisiune, mă vizitau în fiecare zi. Apogeul l-au atins de Crăciun, când le-am spus că voiam să fac bradul, dar nu puteam fizic pentru că aveam o problemă. A fost pentru prima dată când aveam un brad făcut de altcineva şi nu de membrii familiei", îşi aminteşte Carmen Avram.

"În momentul în care am luat decizia, a fost ca un divorţ între doi oameni care încă se mai iubesc. A fost greu de luat, dar am ştiut că acesta este momentul. Am făcut acest pas pentru că eu sunt un fan al democraţiei. De 30 de ani, în fiecare iarnă, pe 21 decembrie, eu sărbătoresc în mine ce s-a întâmplat atunci. Ieşirea din perioada aia, pentru mine, a fost ca ieşirea din lagăr. Eu am coşmaruri şi astăzi despre ce a fost atunci. Aceşti doi ani din urmă m-au speriat cumplit pentru că, dintr-o dată, când te-ai fi aşteptat ca noi să ne fi aşezat în democraţie, a devenit periculos să ai o altă opinie. A devenit o crimă. România asta a început să mă doară groaznic pentru că am văzut cum se calcă pe principiile democraţiei, am văzut cum se cere dispariţia de televizuni, de partide", a mai spus jurnalista.