News

Cartea lui George Burcea, retrasă de pe piaţă? "Am avut o reacţie de care îmi este foarte ruşine"

de admin

Cartea lui George Burcea, retrasă de pe piaţă? "Am avut o reacţie de care îmi este foarte ruşine" camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

După un live în care actorul a avut un derapaj scandalos la adresa femeilor, editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piaţă a cărţii sale, „Scrisoare către Ceauşescu”.

Actorul George Burcea a publicat, zilele trecute, pe canalul său de Facebook un live în care îşi manifestă nemulţumirea faţă de o urmăritoare care l-a „jignit” pentru faptul că este un bărbat care găteşte. Problema este că mesajul său a fost interpretat drept "instigator la violenţă".

“Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, pentru înţelegere şi dragoste, pentru înţelegerea cuplului, şi voi mă înjuraţi că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveţi bărbaţi care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul bunicii mele, acum 15-20-30 de ani, spune George Burcea în filmarea de pe contul său de Facebook.

În urma celor postate, scriitorul Andrei Ruse, directorul Hyperliteratura şi redactorul romanului „Scrisoare către Ceauşescu”, s-a declarat şocat de declaraţiile actorului.

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în faţa monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…). Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenţei domestice şi e un bărbat model (citez şi sunt uluit), şi este jignit că mai şi găteşte, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez aşa ceva, pur şi simplu”, spune Andrei Ruse.

Ruse a catalogat discursul lui George Burcea drept „un gest imatur şi odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenţei domestice”. În consecinţă, editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piaţă a cărţii „Scrisoare către Ceauşescu”.

George Burcea a reacţionat imediat, intrând din nou online, de data aceasta pentru a remedia răul făcut. „Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram", îşi începe el amplul mesaj  în mediul online prin care îşi cere iertare femeilor pe care le-a jignit. 

"Live-ul a avut ca subiect de discuţie violenţa domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacţie de care îmi este foarte ruşine. Am greşit în felul în care m-am exprimat, am greşit în felul în care am reacţionat, dar cea mai mare greşeală este că am spus nişte lucruri la furie cu care nu rezonez şi care nu îmi fac deloc cinste nici şi niciunei femei. 
Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situaţie.
Înţeleg de ce este complet greşit ceea ce am spus şi înţelegg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică şi bolnavă. Îmi pare foarte rău şi nu pot face altceva decât să îmi cer iertare şi să mă educ mai mult pe acest subiect.

Îmi asum valul de reacţii negative. Ceea ce am spus este impardonabil şi este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere. Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată şi îmi pare rău. Înţeleg durerea femeilor care trec prin violenţă domestică zi de zi şi care îşi protejează agresorii. Vreau să ajut, în niciun caz nu îmi doresc să fiu parte din problemă. Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenţia nu justifică în niciun fel cuvintele pe care le-am folosit.Voi continua să lupt împotriva violenţei domestice, iar cu siguranţă greşeala pe care am făcut-o m-a determinat să înţeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, a scris George Burcea pe Instagram. 

FOTO: Instagram

Comentarii

Modifică Setările