Agenda

Cât cer pe un concert Smiley, Andreea Bănică şi What`s Up?

Cât cer pe un concert Smiley, Andreea Bănică şi What`s Up?

Sunt artişti de top şi e firesc să aibă tarife ridicate. Dar iată care sunt costurile suplimentare aducerii lor la un eveniment.

Smiley, Andreea Banica, What's Up

Smiley, Andreea Bănică şi What`s Up sunt showmeni adevăraţi şi toată lumea şi-ar dori să asiste la un spectacol de-ale lor. Dar, pentru ca ei să ajungă pe scenă, organizatorul evenimentului trebuie să scoată din buzunar o sumă de-a dreptul uriaşă.
Căci, pe lângă tariful cerut pentru prestaţia artistică, pretenţiile vedetelor pentru evenimentele care care sunt invitate să cânte se coantabilizează separat.

Astfel, Smiley, pe lângă onorariul de 12.000 de euro cerut pentru o petrecere (10.000 la mall, 7.500 în aer liber sau 5.500 în club sau la bal), cere să fie plătită diurna de 60 de lei pe zi pentru fiecare persoană din staff, cazarea să fie făcută în opt camere duble în hoteluri de minimum 4 stele şi plata transportului, mai scump decât dacă ar fi în regim de taxi, adică 3,3 lei pe km. Iar dacă organizatorul vrea ca artistul să cânte, de exemplu, la Timişoara, pe lângă cei 12.000 de euro pe care îi dă artistului, mai trebuie să scoată din buzunar, ca şi cheltuieli colaterale, cel puţin 3.000 de euro.

Tarifele Andreei Bănică sunt, într-adevăr, mai mici, dar destul de piperate şi ele. Astfel, pentru un recital pe care artista îl susţine live, Andreea cere 4.500 de euro ca onorariu, la care se adaugă diurna staff-ului (50 de lei pe zi de persoană), cazare în 6 camere duble la hotel de minimum 3 stele şi transportul la preţul de 3 lei/km.

Cel mai modest dintre cei trei, What`s Up vrea doar 2.500 de euro, diurna de 60 de lei de persoană, cazarea asigurată la hotel de minimum 3 stele şi transportul plătit la valoarea de 1,8 lei pe km.