News

Cât costă domeniul lui Pablo Escobar? Totul despre proprietatea Lordului Drogurilor din Miami

Cât costă domeniul lui Pablo Escobar? Totul despre proprietatea Lordului Drogurilor din Miami camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Proprietatea Lordului Drogurilor din Miami a fost scoasă la vânzare. Care este preţul cerut?

Domeniul de 2.800 metri pătraţi (foto jos) este scos la vânzare la un preţ incredibil de mic: 15,9 milioane de dolari. Care este explicaţia pentru acest preţ - mai ales dacă ne gândim că în pereţii casei sau oriunde pe acest teren ar mai putea fi găsiţi bani ascunşi de El Patron?

Ei bine, cel care a deţinut domeniul este Christian Berdouare, cel mai excentric magnat al lanţurilor de fast-food din Miami. El a dărâmat în 2016 casa roz în care a locuit Don Pablo (foto jos) – pentru a se asigura că nu rămâne niciun şfanţ de-al lui Escobar de izbelişte. De altfel, întregul domeniu a fost scanat cu echipamente de specialitate de către o armată de oameni plătiţi regeşte de către Berdouare. “Ar putea fi bani, aur, bijuteri... Ar putea fi şi cadavre ascunse pe aici”, declara în 2016 Berdouare. Faptul că Escobar obişnuia să-şi ascundă părţi din avere nu este doar o legendă. A fost confirmat şi de către fratele lui, Roberto, fostul contabil al Cartelului Medellin, care a mărturisit în cartea lui publicată în 2009 că acesta era obiceiul lui Don Pablo. De altfel, în acelaşi an 2016 un fermier a descoperit pe un teren în apropiere de Medellin 600 de milioane de dolari, bani îngropaţi într-un butoi.

Ce a găsit Berdouare la Miami? O pungă cu cocaină şi 2 seifuri (foto jos)… goale, susţine el. Cel puţin asta a lăsat să se vadă în documentarul pe care l-a filmat când a dărâmat casa roz datând din 1948 (foto jos, aşa cum arăta casa la început). Ulterior, omul de afaceri a vândut documentarul către canalul TV History. Cert este, însă, că Berdouare a dat o sumă modică în 2014 pentru acest domeniu – achiziţionându-l cu 10 milioane de dolari. Şi având, desigur, mari aşteptări că va descoperi o avere… Iar acum, după ce a curăţat întreaga proprietate , a scos-o la vânzare cu un preţ care nu-l lasă în pierdere nici în cazul în care nu a decoperit nimic din averea lui Pablo. Dar, în fapt, acum fosta proprietate a lui Escobar nu mai este decât un teren gol. Asta este ceea ce se vinde pentru aproape 16 milioane de dolari.  Dacă terenul nu se va vinde, Berdouare (care mai are 2 proprietăţi în Miami) spune că va construi aici o casă spectaculoasă.