Vedete

CĂTĂLIN BORDEA, LA OK! TV LIVE: „Mama m-a făcut la 16 ani. Dar n-am s-o judec niciodată! Era un copil cu copil...”

CĂTĂLIN BORDEA, LA OK! TV LIVE: „Mama m-a făcut la 16 ani. Dar n-am s-o judec niciodată! Era un copil cu copil...”

Invitat la OK! TV LIVE, Cătălin Bordea a povestit despre show-ul de stand-up pe care-l va susţine la Sala Palatului împreună cu Micutzu şi Badea, dar şi despre căsnicia sa şi copilăria în care nu prea i-a avut pe părinţi alături

Unul dintre cei mai apreciaţi comedianţi români, Cătălin Bordea va susţine alături de Micutzu şi Badea, pe 1, 2 şi 3 octombrie, la Sala Palatului, show-ul eveniment „Stricăm o generaţie”. Un show care va scrie istorie în lumea stand-up-ului românesc, datorită numărului record de spectatori. Spectacolele de pe 1 şi 2 octombrie sunt deja sold out. Mai mult decât atât, cei trei comedianţi vor duce show-ul şi la Craiova, pe 7 octombrie, şi la Cluj, pe 11 octombrie – astfel încât numărul total de spectatori se va apropia de 20.000. O premieră demnă de toate aplauzele pentru genul acesta de reprezentaţii.

Bordea, alături de Micutzu

„E prima oară când se întâmplă asta: să iei un show mare de stand up şi să-l duci prin ţară. Şi pentru noi chiar era o provocare. A fost ideea organizatorilor şi noi ne-am întrebat dacă va veni lumea… E altceva când te duci în faţa a 400-500 de persoane şi alta când te duci de la Bucureşti la Cluj şi Craiova, unde ne aşteaptă câteva mii. E greu să procesezi că ai ajuns aici, pornind din căminul studenţesc, cu Bobonete, la un şpriţ, unde s-a născut ideea ca şi eu să mă apuc de stand up”, a spus Cătălin la OK! TV.

“Şi da, am emoţii. De fiecare dată am emoţii înaintea unui spectacol, indiferent de numărul spectatorilor. Şi dacă e un spectacol mic, de club, am emoţii. L-am avut profesor pe Ion Cojar la Teatru, care îmi spunea că dacă n-ai emoţii înainte de un spectacol, ori eşti prost, ori eşti nesimţit.”

Întrebat despre cum se pregăteşte pentru un show de asemenea proporţii, Bordea a dezvăluit un secret: „Sunt comedianţi din afară care au mai mulţi ghost writeri. Eu am un singur ghost writer. Îţi spun sincer: eu nu pot să fac o glumă fără s-o trec prin cenzură, prin inchiziţie. O scriu şi o predau Liviei soţia mea. Dacă ea doar pufneşte, râde puţin, e OK. În rest, nu. Mi le taie pe toate. Dacă n-aş avea o mână de fier, nu ştiu ce aş face. Aş spune tot felul de tâmpenii... Dar aşa, am cenzura acasă. Ne vedem frumos în balcon şi stăm amândoi de vorbă.”

Cătălin şi soţia sa, Livia

„După ce am cunoscut-o pe Livia, am simţit că am fost pentru prima oară îndrăgostit. Pe bune. Exact cum scrie în cărţi, cu starea aia de beatitudine. Vorbesc foarte serios. Două săptămâni am umblat high pe străzi fără vreo ţintă. Îmi venea să mă aşez sub un salcâm...”

Fac prietenii vreodată glume despre el că e sub papuc? „Eu dacă nu eram sub papuc, ajungeam rău. Şi pot să fac un apel: băieţi nu mai fugiţi de papuc. Ele ştiu mai bine. Fără ele n-am face nimic. Eu o să continuu să ridic femeia în numerele mele de stand up”, a răspuns Bordea. Totuşi, „sub papuc” comediantul a povestit că se bucură de toată libertatea: „În ăştia 4 ani de când ne-am căsătorit am descoperit că ne înţelegem şi mai bine. Mulţi prieteni îmi spun: ceva e în neregulă între voi. La voi totul e perfect... N-are cum! Ceva e în neregulă: voi minţiţi la interviuri... Dar noi aşa suntem şi în viaţa de zi cu zi. Livia e o persoană care mă lasă în pace. Mă lasă liber. Şi eu pe ea la fel.”

Există gelozie în căsnicia lor? „Eu nu observ succesul meu la femei. Deşi la Cisnădie, după un show, o doamnă la vreo 50 de ani m-a strâns de fund. Ăla mi s-a părut cel mai tare flirt. Şi n-am ştiut cum să reacţionez. I-am spus Liviei şi a zis: ah, foarte bine. Ea nu e geloasă. Consideră că dacă e să te înşele cineva, te înşeală şi de mână cu tine. Şi nici eu nu-i dau motive. Telefonul e pe masă. Totul e la vedere... N-aş strica ce e între noi. Şi mai e o chestie: mi-a zis de la început – nu sunt un om care să dea şanse. Mi-a zis de nenumărate ori: prietene, dacă se întâmplă ceva, nu mă mai vezi. La revedere.”

Povestind şi despre copilăria petrecută la ţară, Cătălin a rememorat cu acelaşi umor câteva episoade altfel dureroase:  „Mama m-a avut la 16 ani. La 15 m-a proiectat. La 16 am venit pe lume. Iar tata m-a abandonat în autobuz. Aveam atunci, din ce mi-a zis bunică-mea, un an jumate-doi. Tata cică a avut o logică: m-a aşezat în autobuz, dar ştia că la 5 staţii va fi bunică-mea care mergea la serviciu şi mă va găsi. Nu ştiu ce a fost în capul lui. Nici nu l-am întrebat. Ulterior, l-am mai văzut când aveam 12 ani. Am fugit de-acasă ca să-l cunosc. Bunică-mea n-a ştiut unde m-am dus. Am dispărut de-acasă o lună de zile. Era disperată. Eu m-am dus chiar să-l cunosc. Doar că având 12 ani, nu puteam să conştientizez foarte bine ce se întâmplă. M-a ţinut o lună la el. El era cu aere de artist, cânta la chitară... După o lună m-a dus el acasă, înapoi la bunică-mea. Dar n-a oprit în faţa porţii. Bunică-mea dacă-l vedea, cred că-l bătea. Aşa că m-a lăsat la vreo şapte case mai încolo. Mama era şi ea atunci acasă. Revenise. Ea a fost într-un du-te vino. Ba mai pleca, ba mai venea. Dar eu n-am s-o judec niciodată. M-a făcut la 16 ani. Ce puteam să-i cer? Era un copil cu copil!”, a spus Bordea.

Alături de bunica Aspazia

Cea care i-a rămas, însă, mereu alături a fost bunica Aspazia, de altfel o sursă de inspiraţie în numerele lui de stand-up. Dacă bunica nu va fi, însă, prezentă la show-ul de la Sala Palatului, soţia sa, Livia, nu va lipsi din culise. Iar Cătălin aşteaptă cu mari emoţii nu doar momentul întâlnirii cu un public atât de numeros, ci şi momentul când îi va dezvălui Liviei noul său tatuaj, pe care i l-a dedicat.