News

Cauza morţii lui Prince a fost dezvăluită

Cauza morţii lui Prince a fost dezvăluită

Archivfoto Prince Sänger Musiker Musik live Auftritt Konzert Komponist Musikproduzent Songwriter Produzent

Trecerea în nefiinţă, subită, a celebrului artist a ridicat numeroase semne de întrebare. Primele suspiciuni, referitoare la o supradoză de medicamente, au fost acum confirmate de către rezultatele autopsiei. A fost dezvăluită cauza morţii lui Prince Potrivit presei internaţionale, cauza morţii artistului ar fi o supradoză de fentanil, un analgezic opioid extrem de puternic, pe care acesta şi-ar fi administrat-o în mod accidental.

Cauza morţii: supradoză accidentală cu fentanil

Aşadar, primele date oficiale ale autopsiei indică faptul că moartea starului în vârstă de 57 de ani ar fi survenit, într-adevăr, în urma unei supradoze cu un analgezic, aşa cum s-a bănuit chiar de la început.

Medicamentul respectiv este într-adevăr unul pe care medici îl prescriu bolnavilor de cancer, însă acesta poate fi procurat în mod ilicit, iar în SUA chiar a crescut numărul deceselor cauzate de supradoză cu acest medicament. Asta pentru că, spun medicii, acest analgezic este de până la 50 de ori mai puternic decât heroina şi de până la 100 de ori mai puternic decât morfina.

Prince ar fi urmat să-şi trateze dependenţa

Potrivit unui medic californian, reprezentanţii artistului l-ar fi contactat cu o zi înainte de decesul starului pentru a-l ajuta să-şi trateze dependenţa.

Din păcate, întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc pe 22 aprilie, la clinica Mill Valley din California, pe care medicul respectiv o conduce, ceea ce s-a dovedit mult prea târziu pentru artist, acesta trecând în nefiinţă cu doar o zi în urmă.

Amintim că Prince a murit la vârsta de 57 de ani, trupul său fiind descoperit pe 21 aprilie în reşedinţa sa din Paisley Park, un oraş din statul Minnesota. Trupul neînsufleţit al cântăreţului american a fost incinerat trei zile mai târziu, în cadrul unei ceremonii private, iar urna cu cenuşa artistului va fi depozitată într-un loc secret.