News

Ce-are Michelle Obama cu homosexualii?

În principiu, nimic, doar că Prima Doamnă a Americii şi-a ieşit din fire la un dineu organizat de Partidul Democrat şi a ameninţat că va pleca, după ce o activistă gay a întrerupt-o în timp ce susţinea un discurs la Washington.

Nimeni nu s-a aşteptat la o asemenea reacţie în public a lui Michelle Obama, care, de obicei, e foarte diplomată şi le zâmbeşte tuturor cu consideraţie. Cu atât mai mult la un dineu la care erau prezenţi 200 de susţinători ai Partidului Democrat, care au plătit până la 10.000 de dolari pentru a fi prezenţi la evenimentul la care urma să ia cuvântul Prima Doamnă a Americii.

Dar se pare că cea care i-a întrerupt discursul a scos-o, efectiv, din sărite, de vreme ce a ameninţat că va părăsi întrunirea, organizată la Washington, la reşedinţa unui cuplu bogat de lesbiene.

Femeia în cauză, activista gay Ellen Sturtz, a vrut să profite de ocazie şi a intervenit cerându-i Primei Doamne să-i transmită preşedintelui american să emită un decret prezidenţial prin care să oblige companiile care au încheiat contracte cu guvernul federal să pună capăt discriminării în ceea ce priveşte angajarea persoanelor gay şi transgender.

„Unul dintre lucrurile la care nu mă pricep prea bine este acesta“, i-a replicat Michelle Obama, în momentul în care a fost întreruptă. Ea a părăsit pupitrul şi s-a îndreptat către aceasta, spunându-i: „Poţi să mă asculţi sau poţi să iei tu microfonul, dar în acest caz eu voi pleca de aici. E decizia ta. Ai dreptul la o singură alegere“, a adăugat soţia preşedintelui american.

Invitaţii au început să strige şi au spus că doresc ca Michelle Obama să rămână în sală. Şi, în timp ce era escortată în afara clădirii, activista gay i-a strigat că este „o lesbiană care vrea să cunoască egalitatea federală înainte de a muri“.

Incidentul, care nu apare în comunicatul de presă emis de Casa Albă, a fost relatat de jurnalista Amanda Terkel, angajată a site-ului "Huffington Post", prezentă la acel dineu.

Foto: Daily Mail