Filme

Cele mai bune filme cu Matt Damon

Cele mai bune filme cu Matt Damon

Un film deosebit cu un actor talentat, Good Will Hunting

"Good Will Hunting", filmul care l-a făcut celebru pe Matt Damon

Frumos, talentat şi câştigător al marelui premiu Oscar, Matt Damon este printre cei mai apreciaţi actori ai Hollywood-ului. De la începutul anilor 1990, actorul a dezvoltat în timp o carieră frumoasă, începând cu Good Will Hunting şi Saving Private Ryan.

Rounders, film în care alături de Edward Norton fac o echipă pe cinste. Damon este în rolul eroului din poveste, care se luptă să se ţină cât se poate de drept şi cinstit. Filmul se învârte în jurul turneelor de poker, iar tensiunile şi rolurile sunt cât se poate de strânse.

Cele mai bune filme cu Matt Damon  - Contagion, film în care Damon prezintă rolul unui familist perfect

Contagion, intră în categoria filmelor dramatice , precum Traffic, Crash sau Babel. Subiectul filmului este o pandemie virală, care provoacă haos şi agitaţie socială. Damon joacă rolul unui tată, care se luptă să îşi apere fata supravieţuitoare. Deşi un rol de familist, Damon a făcut faţă cu brio unui rol care să ne ţină cu sufletul la gură.

Alături de George Clooney, Damon apare într-un film al cărui subiect se învârte în jurul unui subiect delicat, petrolul. Filmul Syriana, îl prezintă pe Damon ca un analist de energie şi consilier financiar, care se luptă din răsputeri pentru viitorul ţării sale. Filmul dă în vileag multe adevăruri legate de lăcomia lumii moderne pentru petrol, chiar dacă intriga este poate puţin cam complicată.

Cele mai bune filme cu Matt Damon  - manipulare şi talent la un om care doreşte să fure viaţa unui om bogat, The Talented Mr. Ripley

The Talented Mr. Ripley este filmul care i-a permis lui Damon să îşi arate talentul, jucând rolul unui caracter complex şi extrem de intrigant, Tom Ripley. Angajat pentru a-l aduce pe Dickie Greenleaf înapoi în America, acest artist psihopat face în aşa fel încât să se insereze în viaţa lui Greenleaf, pentru a putea să-i ia locul apoi. De aici, începe o luptă extraordinară între Ripley, care încearcă să se menţină la standardele de om bogat, poliţie şi familia lui Greenleaf.

Talented_mr_ripley
Matt Damon îşi arată adevăratul talent în "The Talented Mr. Ripley"

Ocean’s Eleven, remake-ul clasicului din 1960, a adunat o serie de actori de excepţie, iar filmul nu putea să fie un eşec. Filmul povesteşte despre cum un grup de escroci foarte deştepţi se hotărăsc să jefuiască 3 cazinouri din Vegas. Damon joacă rolul intrusului în grup, care se dovedeşte a fi foarte talentat, câştigându-şi dreptul de a fi respectat.

Good Will Huntig, în care Damon apare cu prietenul său bun, Ben Aflleck, este clar unul dintre cele mai impresionante filme ale actorului. Filmul prezintă o poveste emoţională, care are tot tacâmul, umor şi actori talentaţi. Rolul pe care îl joacă Damon aici este mai degrabă un rol copilăresc, în care personajul nu îşi dă seama de potenţialul său, de aceea trebuie sprijinit de prieteni, un profesor de la Harvard şi un psiholog talentat.

The Departed, o dramă tensionantă, foarte bună şi plină de surprize, în care Damon joacă rolul lui Colin Sullivan, un ofiţer de poliţie din Massachusetts foarte respectat. Intriga şi actorii care apar în film sunt motive pentru a nu pierde un asemenea film.

Cele mai bune filme cu Matt Damon  - Damon în rolul unui nou model de spion în The Bourne Trilogy

The Bourne Trilogy îl aduce în prim plan pe Matt Damon, care întruchipează un nou tip de spion. Jason Bourne este un spion amnezic, un adevărat luptător, care vorbeşte mai multe limbi şi ştie tehnici de auto-apărare, ceea ce duce cu gândul la un trecut misterios şi periculos. Urmele trecutului nu îl vor lăsa, astfel că din Europa porneşte misiunea Treadstone, o misiune clandestină controversată, care vrea să îl elimine pe Bourne.

Saving_Private_Ryan_poster
Un alt film extraordinar cu Matt Damon, regizat de Spielberg, "Saving Private Ryan"

Saving Private Ryan, regizat de Steven Spielberg, a avut un impact profund asupra tuturor celor care l-au văzut. Povestea se desfăşoară prin ochii unui pluton de soldaţi americani,aflaţi în Al Doilea Război Mondial într-o misiune specială. Căpitanul plutonului îşi duce oamenii în spatele liniei inamice pentru a-l salva pe soldatul James Ryan, ai cărui 3 fraţi fuseseră omorâţi pe front. Damon joacă rolul unui tânăr idealist, care reuşeşte să rămână loial camarazilor, deşi trecuse prin drama pierderii fraţilor săi şi să meargă mai departe reuşind să scape de război.

Comentarii

Articole asemănătoare