News

Cele mai mari rivalităţi din muzică

Nu este niciun secret că între artiştii din întreaga lume există rivalităţi, şi este şi normal să fie aşa, atâta vreme cât miza este simpatia publicului. Însă, nu de puţine ori tocmai aceste rivalităţi i-au scos în faţă pe mai mulţi artişti. Iată, aşadar, care au fost cele mai mari rivalităţi din muzică Britney Spears vs. Christina Aguilera

La momentul acesta nu mai este nicio surpriză dacă vorbim de cele două în acest context. De-a lungul timpului, cele două artiste şi-au format tabere adverse din rândul asculătorilor şi nu o dată şi-au declarat deschis război. Rivalitatea celor doi izvorăşte tocmai din copilăria lor, pe când erau college în clubul ”Mickey Mouse”. Ulterior, cele două au debutat pe scena muzicală, şi an de an au lansat hit după hit, fiind într-o permanenţă concurenţă. Punctul culminant a fost atunci când ambele cântăreţe au urcat pe scenă împreună, alături de Madonna, la gala MTV Video Music Awards, când a avut loc şi celebrul sărut în trei. Ce mai moment!

Backstreet Boys vs. NSync

S-au lansat pe piaţa muzicală cam în acelaşi timp şi au abordat cam acelaşi stil muzical. Asta a fost suficient ca cele două trupe să devină rivale pe piaţa muzicală. Unii spun că Backstreet Boys a cucerit piaţa muzicală internaţională înaintea celor de la NSync, pe când aceştia din urmă s-au concentrat mai mult pe industria muzicală din Statele Unite. Cu toate acestea, ambele trupe au ajuns numărul 1 în topul Bilboard cu câte două piese.

Michael Jackson vs. Prince

Cu siguranţă ne amintim cum scena muzicală a anilor 80 şi 90 a fost împărţită de aceşti doi monştri sacri ai muzicii disco-pop. Dacă e să dăm crezare opiniilor exprimate pe forumurile muzicale, Michael Jackson nu a avut cu adevărat un competitor. Însă dacă e să ne uităm după ”palmares”, putem spune că între cei doi au existat câteva similarităţi: ambii au făcut diferenţă între funk, R&B şi disco în muzica lor, ambii au dominat topurile mondiale luni la rând (Jackson cu Thriller, Prince cu Purple Rain). Mai târziu, ambii au devenit faimoşi pentru discreţia lor şi dorinţa de a se retrage în reşedinţele lor private (Neverland pentru Michael Jackson, Paisley Park pentru Prince), ambii au ridicat o sumedenie de întrebări privind viaţa lor personală (problemele legale ale lui Michael, fervoarea religioasă aprinsă a lui Prince), şi ambii au avut probleme cu producatorii lor muzicali (Jackson l-a acuzat pe Tommy Mottola că este un rasist, iar Prince a avut nevoie de mai mulţi ani ca să se smulgă din contractul lui cu Warner Bros.

The Beatles vs. Rolling Stones

Dacă e să ne luăm după statistici, trupa The Beatles iese categoric câştigătoare, cu peste un milliard de albume vândute, pe când ceilalţi au ”doar” peste 250 de milioane de albume vândute. De asemenea, The Beatles are cele mai multe piese numărul 1 în Billboard, dar şi cele mai multe albume numărul 1. Cu toate acestea, dacă e să facem acum un sondaj online cu siguranţă cele două trupe ar strânge un scor destul de strâns.

Katy Perry vs. Taylor Swift

Rivalitatea dintre cele două este abia la început şi nu este susţinută de atâtea ”contre muzicale”. La cele două este vorba mai mult despre o rivalitate personal, răspândită pe toate reţelele de socializare. Ne amintim cu toţii de scandalul referitor la furatul dansatorilor, al coregrafiilor sau al costumelor scenice. Începătoare, ce să le ceri?

Modifică Setările