Lifestyle

Cinematografia, o pasiune de la mamă la fiică. Mama celebrei Catherine Deneuve a împlinit 109 ani

Cinematografia, o pasiune de la mamă la fiică. Mama celebrei Catherine Deneuve a împlinit 109 ani camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Renée Simonot are 109 ani. Mama celebrei Catherine Deneuve este, la rândul ei, un artist. Şi asta fiindcă cinematografia este o pasiune care s-a transmis de la mamă la fiică.

Renée Simonot, mama actriţei Deneuve, este cea mai în vârstă actriţă care a dublat voci din întreaga lume.

Dacă Catherine Deneuve este una dintre cele mai faimoase actriţe franceze din generaţia ei, mama ei, Renée Simonot, nu este alta decât „una dintre cele mai bune actriţe de dublare voci”, aşa cum şi-a amintit Le Parisien, care i-a dedicat un material. Născută Deneuve, a fost numită în cele din urmă Renée Simonot, înainte de a deveni madame Dorléac, în urma căsătoriei sale cu tatăl celor trei fiice ale sale. Cu mai mult de o sută de ani în urmă, mama lui Catherine Deneuve, care îşi va sărbători 110 ani în septembrie anul viitor, a păşit pentru prima dată pe scena teatrului. Avea doar 7 ani şi datorită întâlnirii sale cu un anume domn Simonot, care i-a spus că teatrul caută copii care să urce pe scenă, a făcut primii paşi ca actriţă. Numele este un omagiu adus acestui bărbat, care i-a deschis porţile înspre această pasiune şi a decis să ia numele de Simonot.

După numeroase roluri, mama lui Catherine Deneuve a cunoscut şi dragostea.

A fost mai întâi actorul Aimé Clariond, tatăl primei sale fiice, Danielle, dar pe care „nu ne-am putea baza” conform cuvintelor persoanei în cauză.

Marea iubire a venit cu adevărat când Renée Simonot l-a întâlnit cu Maurice Dorléac, şi el actor care dubla voci la Paramount, cu care s-a căsătorit în 1940. El i-a dăruit trei fiice: Catherine, Françoise şi Sylvie. El i-a insuflat pasiunea pentru a dubla voci şi astfel a fost vocea franceză a mai multor personalităţi celebre, precum Judy Garland, Maureen O'Hara sau Olivia de Havilland.

După cinema, s-a implicat în viaţa de familie

După naşterea celei de-a patra fiice, în 1946, şi în timp ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză, Renée Simonot a pus capăt carierei sale de actriţă, dar a continuat să dubleze voci până în anii 1960. Nu a reuşit să-şi revendice locul în lumea cinematografiei, dar şi-a dedicat cea mai mare parte a timpului vieţii sale de familie. Fiicele ei au crescut în foarte elegantul arondisment al XVI-lea din Paris. Mai târziu, au vrut să se lanseze, la rândul lor, şi să dubleze voci pentru „a face bani de buzunar”.

Catherine însă a ajuns una dintre cele mai mari actriţe franceze.

”Bătrâneţea mea nu este tristă”, a declarat Renée Simonot. „Nu există o zi fără să primească un telefon sau o vizită la casa de bătrâni din Paris unde locuieşte astăzi", potrivit Le Parisien.

Foto: Profimediaimages şi Twitter

 

Comentarii

Modifică Setările