News

Coşmar nesfârşit pentru Schumacher

După ce medicii de la spitalul din Grenoble au decis să-l scoată treptat din starea de comă, fiind încă rezervaţi în privinţa şanselor sale de recuperare, acum i-au descoperit o nouă afecţiune.

Starea lui Michael Schumacher părea a se îmbunătăţi, la începutul acestei luni, după o lună de comă indusă după gravul accident la schi, dar între timp medicii i-au descoperit şi o pneumonie, o boală ce apare frecvent la cei care au stat în comă prelungită.

Potrivit cotidianului german „Bild“, medicii au oprit procesul de trezire din coma, pentru a administra antibiotice foarte puternice.

Iar veştile nu sunt deloc bune: „Pneumonia este, în general, o boală gravă şi periculoasă, deoarece organismul este alimentat cu mai puţin oxigen şi e foarte slăbit. La pacienţii aflaţi deja într-o stare gravă, pneumonia poate duce la complicaţii, precum cedarea organelor. Tratamentul medicamentos durează între 7 şi 10 zile. După trei-patru zile se poate observa deja o îmbunătăţire. Totuşi, bacteriile pot fi puternice şi pot rezista la antibiotic, ceea ce măreşte durata de luptă împotriva bolii“, explică surse medicale pentru „Bild“.

Foto: pagina oficială