News

Daciana Sârbu, neschimbată şi la 43 de ani: "Mă bucur foarte mult că am ieşit din politică şi fac ce-mi place" FOTO

Daciana Sârbu, neschimbată şi la 43 de ani: "Mă bucur foarte mult că am ieşit din politică şi fac ce-mi place" FOTO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Soţia lui Victor Ponta îşi aniversează ziua de naştere pe 15 ianuarie, aceeaşi dată la care românii îl celebrează pe marele Mihai Eminescu.

Nu e o iubitoare a iernii, chiar dacă e născută la mijlocul lunii ianuarie şi are privilegiul de-a fi născută la data la care s-a născut şi poetul nepereche. Dar cu acel păr blond lung şi cu aceea seninătate din priviri, Daciana Sârbu pare un personaj nordic, cu o tinereţe şi o relaxare întipărită pe chip, pe care o păstrează, iată, şi acum, când tocmai a împlinit 43 de ani. Şi nu greşim spunând că seamănă foarte bine cu Gwyneth Paltrow.

Ca şi marea actriţă, Daciana Sârbu e interesată de stilul de viaţă sănătos şi s-a dedicat promovării alimentaţiei corecte, mai ales în rândul copiilor, reuşind să-şi impună ideile în perioada în care activa ca parlamentar european.

Asta nu înseamnă că nu-şi face mici plăceri şi că stă departe de dulciuri! Dimpotrivă, Daciana Sârbu şi-a deschis un business "dulce": Mara Mura, o cofetărie şic, în centrul Bucureştiului, în zona Ateneului Român.

"Mă bucur foarte mult că am ieşit din politică şi fac ce-mi place", dezvăluia soţia lui Victor Ponta chiar acum câteva luni, într-un interviu acordat celor de la coverstories.ro. "Aproape 20 de ani am făcut asta. Iar la Parlamentul European m-am concentrat o lungă perioadă de timp în zona agriculturii bio, pe nutriţie, adică în segmentul care mă preocupă constant. Numai că… în ultimii doi ani atmosfera s-a stricat foarte tare."

Cum s-a gândit să-şi deschidă o cofetărie? "Mi-am dorit un loc de poveste, unde să poţi petrece un moment de pauză, în tihnă. (...) Povestea a început acum 3 ani. Îmi doream foarte mult un loc unde să merg cu fiica mea, Irina, şi să mâncăm un dulce bun. Sigur, îmi doream şi acel moment al nostru, alături de o prăjitură în care să am încredere. Culmea e că Irina nu mănâncă prăjituri şi nu-i place dulcele, dar era mult mai mică atunci când îmi imaginam eu cum avea să arate cofetăria ideală. Sunt foarte puţine lucruri pe care le mănâncă Irina, printre care îngheţată, iar eu nu fac îngheţată. (...) Mara Mura a început să existe într-o perioadă foarte grea din viaţa noastră şi s-a transformat într-un loc de refugiu. De fapt, singurul în care reuşeam să-mi găsesc liniştea. (...) Cea mai recentă pasiune e pentru choux-ul cu soc. E o reţetă proprie, care îşi are rădăcinile în copilăria mea, în ceva ce pregătea mama sau bunica."

Cum arată o zi obişnuită pentru soţia lui Victor Ponta? "Mă trezesc la 6:45 şi, pentru un sfert de oră, după ce îmi fac cafeaua, ies pe balcon (chiar şi când e frig) şi mă uit la cer. Am nevoie de aceste minute care sunt ca un fel de meditaţie. Uneori pot să mă rog, alteori doar stau cu mine, cu Dumnezeu, cu cafeaua. Îmi place mult aerul de dimineaţă, îmi place liniştea aceea specială. După aceste minute, evident, începe alergătura specifică tuturor mamelor, soţiilor, iubitelor, angajatelor; clasicele activităţi: dau mâncare la câini, fac sandvişurile pentru dimineaţă, pregătesc pachetul pentru prânz, o trezesc pe Irina. Toate se întâmplă în fiecare zi, dar nu în aceeaşi ordine şi nu la fel de uşor."

Daciana Sârbu este căsătorită din 2006 cu Victor Ponta, cei doi având o fiică, pe Irina (11). Fostul premier mai are un copil din căsătoria precedentă, pe Andrei (18).