Interviu

Dan Cruceru: “Oricât de mult mi-a plăcut proiectul Survivor, trebuia să aleg ce e mai important pentru mine. Dar am un regret că nu m-am întors la filmări”

Dan Cruceru: “Oricât de mult mi-a plăcut proiectul Survivor, trebuia să aleg ce e mai important pentru mine. Dar am un regret că nu m-am întors la filmări” camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Dacă începutul anului trecut îl prindea în Republica Dominicană, filmând pentru Survivor, noul an l-a determinat să-şi reorganizeze viaţa personală şi profesională. Despre motivele renunţării la un nou sezon al celebrului concurs, despre al treilea copil şi despre noul Dan, în interviul ce urmează.

 

Începutul anului trecut te prindea în Republica Dominicană, filmând Survivor. Cum a fost startul lui 2021?

A fost cu planuri multe, cu dorinţa de a schimba multe lucruri, pentru că fac 40 de ani. Doresc să schimb unele lucruri în zona de business, să îmbunătăţesc relaţia cu copiii, care a avut foarte mult de suferit în 2020, în cele cinci luni şi jumătate în care am fost plecat la filmările pentru Survivor. La nivel personal, îmi doresc o schimbare de paradigmă, pentru că am luat în greutate şi a cam apărut o criză în pragul clor 40 e ani. Şi n-am decis să-mi schimb soţia, vreau să mă schimb pe mine.(râde) Ţin o dietă drastică împreună cu soţia, ca să îmi ating scopul. 

Când te-ai întors de la filmările din Republica Dominicană ştiai dacă te vei mai întoarce sau nu în rolul de prezentator la Survivor?

Bineînţeles, doream să repet experienţa. Chiar dacă a fost una foarte faină din punct de profesional, a foarte grea din punct de vedere personal, atât în ceea ce priveşte sănătatea mea, cât şi raportat la relaţiile cu familia şi la nivel de business, pentru că cinci luni nu am putut să mă ocup de nimic altceva. Dar nu le poţi face pe toate perfect.

Ai regretat atunci că ai plecat de lângă familie? A avut vreo consecinţă, să-i zicem aşa, mai puţin plăcută absenţa ta?

Da. De exemplu, băieţelul meu, cu care abia începeam să construiesc o relaţie, m-a tratat ca pe un invitat în casă atunci când am revenit. Timp de o lună refuza să vină la mine în braţe, nu mă puteam apropia de el, doar pe mami o dorea. Am lucrat la chestiile astea, iar acum suntem foarte apropiaţi. Iar cu fiica mea, Sophia, am avut o surpriză legată de faptul că a suferit foarte tare de dorul meu, fiind şi mai sensibilă, dar şi mai mare. Ea vorbea cu psihologul şcolii şi îi spunea cât de mult suferă că tati e plecat. Două săptămâni a stat numai la mine în braţe. Până la Survivor, nu mai plecasem mai mult de zece zile de acasă. Oricât de mult mi-a plăcut proiectul, trebuia să aleg ce e mai important pentru mine şi pentru familia mea.

Dan şi Cristina au împreună doi copii: Sophia şi Dan Christian.

Dar faptul că ai fi stat departe de familie a fost singurul motiv pentru care nu te-ai reîntors în ipostaza de prezentator la noua ediţie sau au fost şi alte motive?

E un cumul de motive. Pe de-o parte, starea de sănătate de la momentul respectiv. Nu eram convins că voi putea duce un nou sezon, că voi putea lăsa din nou business-ul meu de acasă, familia. Am un regret în sufletul meu că nu m-am întors la filmări. 

Când ai aflat că nu vei pleca, din nou, la filmări?

Pe la începutul lunii decembrie 2020. Pentru că în vara anului trecut nu se ştia că se mai face un nou sezon.

Ai rămas în relaţii OK cu cei de la Kanal D, te-ai întoarce dacă ţi-ar propune să prezinţi altă emisiune?

Am rămas prieteni şi le mulţumesc pentru şansa pe care mi-au dat-o şi chiar mi-au spus la final că, atunci când va fi cazul, ne vom auzi pentru alte proiecte. Este o relaţie deschisă, nu s-a certat nimeni cu nimeni.

Dar urmăreşti Survivor acum?

Ocazional, dar mă bucur de succesul lor şi mă bucur că am pus şi eu umărul la acest proiect.

Te-ai gândit să te întorci, totuşi, în televiziune?

Televiziunea e ca un microb de care nu te vindeci. Eu nu consider că am închis acest capitol, cred că Survivor mi-a făcut mult bine în carieră, cred că am demonstrat tuturor că pot da credibilitate unui show, care poate duce live-uri de ore întregi, zilnic. Deci chiar cred că voi avea legătură în continuare cu media. Am mai avut discuţii cu televiziuni, dar nimic care să fie avantajos pentru ambele părţi. 

Eşti foarte implicat în comunitatea de parenting VIP, să-i spunem aşa. Te-ai gândit să prezinţi vreo emisiune cu acest profil?

Încă de când am lansat taticool.eu, am creat propriul proiect. Era vorba despre o emisiune de parenting cu invitaţi. A fost acceptat de o televiziune, dar problema era legată de sponsorizare, pentru că trebuia să ne auto-susţinem. Am reuşit să creez o rubrică în cadrul emisiunii Vorbeşte Lumea şi am avut trei ani de colaborări fructuoase. Însă am renunţat când s-a schimbat formatul lor. 

Te-a schimbat experienţa din Dominicană, te-ai întors alt om?

Cred că mă preţuiesc mai mult. Am realizat mai bine care este valoarea mea ca profesionist în domeniu şi am văzut cum se poate lucra cu sute de oameni. Am făcut ceva ce nu mai făcusem, eu fiind prezentator de studio în trecut. Totul se petrecea live şi trebuia comentat. Ritmul foarte alert a fost cel mai greu, filmam ore întregi zilnic, sub tensiune, în soare. Au fost multe provocări. Am avut Dengue acolo, am avut febră peste 39, dar asta nu s-a văzut pe sticlă.

Relaţia lui Dan cu copiii a avut de suferit pe perioada şederii lui în Republica Dominicană.

Dar paternitatea cum te-a schimbat?

Înainte de a face un copil, te întrebi ce câştigi şi de pierzi. Pierzi libertatea, deşi o recapeţi, parţial, după ce copilul creşte. Am pierdut multe chestii pe care chiar nu mi le mai doream, deci nu e neapărat o pierdere şi am dobândit chestii extraordinare, pe care doar părinţii le pot simţi. Când copilul îţi spune că te iubeşte şi te ia în braţe, e foarte greu să faci faţă avalanşei de sentimente şi trăiri. Şi iubirea asta pură te schimbă. Am descoperit sentimente noi, am aflat că pot avea foarte multă răbdare, am descoperit că oricât de agitat şi nervos aş fi, nu trebuie să ridic tonul la copii, pentru că sunt extrem de fragili şi pot apărea mici traume şi am descoperit că un copil poate fi foarte costisitor.

Ce ţi-ai propus să NU mai faci începând cu anul acesta?

Aş vrea să mă pun pe mine şi pe familia mea pe primul loc. Nu mai vreau să fac excese. N-am regretat prea multe din 2020 şi nu pot spune că m-a afectat financiar pandemia. Atât blogul meu, cât şi magazinul au mers foarte bine, comparativ cu temerile de la început de an.

Dar cum a fost pentru tine şi pentru familia ta pandemia?

Prima parte a pandemiei nu am trăit-o alături de soţie, puteam doar s-o consolez doar de la distanţă. Le-a fost foarte greu, însă în ultima perioadă pot spune că e foarte complicat în ceea ce priveşte educaţia copiilor, cu şcoala online. Pentru că noi aveam reguli cu privire la statul în faţa ecranului, reguli care au fost încălcate odată cu predarea cursurilor online, pentru că a ajuns să stea şi opt ore pe zi în faţa laptopului. Eu sunt pentru deschiderea rapidă a şcolilor, nu înţeleg de ce creşele sunt deschise. Pentru noi, ca şi cuplu, statul în casă a fost greu. Pe 2021 ne-am programat vreo cinci vacanţe ca să ne scoatem pârleala.

Planuri de călătorie aveţi, dar planuri pentru un al treilea copil v-aţi făcut? 

Da şi nu.(râde) Nu în proporţie de 80%, şi de restul 20% ne gândim că nu ne-am bucurat suficient de băieţel ca bebeluş. Este un subiect încă deschis, dar oscilăm, când vrea unul, când vrea celălalt. Evident că mama, cea care ne ajută şi fără de care nu ne-am descurca, ne zice nici să nu ne gândim. Avem 40 de ani şi eu mă gândesc doar la faptul că aş vrea să merg cu copiii mei în club. O să zică că sunt bătrân.

Ce notă ţi-ai da ca tată, după doi copii?

Un 9. Zece e doar pentru profesori, iar eu nu fac chiar toate lucrurile. 

 

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările