Lifestyle

Dana Săvuică, sejur de vis în Maldive FOTO&VIDEO

Dana Săvuică, sejur de vis în Maldive FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 42 poze

Fostul manechin şi-a oferit o nouă vacanţă de vis, alături de buna sa prietenă, Daniela Androne.

Sudul Asiei şi minunăţiile din Oceanul Indian îi aduc aminte Danei Săvuică de frumoasa perioadă a copilăriei, când locuia în Sri Lanka, graţie tatălui său, George Săvuică, care era ambasador. Acum, Dana are ocazia să descopere cu ochiul adultului frumuseţile din acea zonă.

Ajunsă în Maldive, ea şi-a luat şi un "ghid cu experienţă", prietena sa, Daniela Androne, care a mai fost de patru ori în exoticul arhipelag.

Cele două foste manechine s-au cazat în Kuredu Island Resort & Spa, de pe atolul Lhaviyani, un complex turistic cu bungalow-uri, cu plajă privată, piscină în aer liber, un centru spa şi un centru de fitness, bar şi restaurant, precum şi un serviciu de închiriere de biciclete şi facilităţi de sporturi acvatice (golf, snorkelling, canotaj şi pescuit).

Dana s-a bucurat să vadă, chiar în complex, o pasăre exotică ce nu se temea de prezenţa oamenilor. Totodată, în apropierea plajei, chiar lângă mal, înotau câţiva rechini dintr-o specie mai mică, inofensivă, iar în larg s-a bucurat de prezenţa unui banc de delfini foarte prietenoşi.

Tot aici, pentru prima dată, Dana a făcut scufundări. "Am văzut pentru prima oară în viaţa mea parrot fish, puffer fish, baby calamari, unicorn fish, trigger fish, sweetlips fish, stingray, broaşte ţestoase mari păscând iarbă pe fundul oceanului. Am înotat alături de una dintre ele, atingând-o uşor pe carapace. În largul oceanului am înotat cu o ‘mantaray’, adică diavol de mare uriaş. Surpriza mare (cu un uşor atac de panică) a fost când am văzut cinci pui de rechini de-a lungul recifului şi m-am cam panicat când a trecut la numai doi metri de mine un rechin adult ‘reef blacktip’. Sub bărcile ancorate stau ‘nurse sharks’, care ajung şi la 3-4 metri. Acum e perioada când îşi cresc puii...???"

Pe lângă atracţiile naturale, Dana Săvuică şi Daniela Androne s-au distrat şi în resort, la petrecerea organizată pentru turiştii care revin an de an aici, dar şi la seara cu dansuri tradiţionale, udată cu cocktailuri excelente din fructe exotice.

Imaginile care, cu siguranţă, îi vor rămâne în suflet Danei sunt cele cu apusurile incredibile şi cu limba de nisip dezvelită de ape la reflux.

Iată şi albumul cu fotografii de vacanţă.

Modifică Setările