News

De ce-a riscat? Papa Francisc a ieşit în pelerinaj pe străzile Romei, în plină pandemie

De ce-a riscat? Papa Francisc a ieşit în pelerinaj pe străzile Romei, în plină pandemie camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Are 83 de ani, a fost lovit recent de o răceală şi face parte dintre cei consideraţi în categoria de risc, în caz că ar contracta coronavirusul.

Este vorba chiar de Papa Francisc, liderul bisericii catolice, care, ieri, nu a ascultat sfatul guvernului italian de a sta acasă şi a făcut o plimbare pe străzile, ce-i drept, părăsite ale Romei, cu scopul declarat de a se ruga pentru sfârşitul acestei pandemii.

Flancat de grăzile lui de corp, Papa Francisc a decis să facă această plimbare pe străzile Capitalei ca şi cum ar fi în pelerinaj. Mai mult, gestul sfântului părinte a venit la doar câteva ore după ce Vaticanul a anunţat că ceremoniile de Paşte vor avea loc în spatele uşilor închise, pentru a nu contribui la râspândirea virusului ce a doborât Italia. 

Această ţară, cea mai sever lovită de pandemie, se află în stare de urgenţă, cetăţenii fiind obligaţi să rămână acasă, cu excepţia drumurilor către supermarket, către locul de muncă sau cu alte motive urgente, iar când se află în public trebuie să stea la un metru distanţă unul de celălalt.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani şi cu un plămân parţial compromis, este încadrat în categoria celor foarte vulnerabili, în caz de infectare.

A fost sau nu inconştient?

Modifică Setările