News

Dinner Time! Ce consumă celebrităţile la cină?

Dinner Time! Ce consumă celebrităţile la cină?

Cu toamna-n geam, masa de seară intră în ritualul zilnic cu reţete mai bogate, numai bune pentru a ne pregăti temeinic de sezon cu şi mai multe vitamine şi nutrienţi. Iată câteva idei pentru o cină completă!

gwyneth paltrow
Gwyneth Paltrow a scos o carte de bucate pentru a demonstra că se poate găti repede şi sănătos

Medalion de curcan cu cartofi gratinaţi

Ingrediente:

1 kg cartofi, 50 g parmezan, 50 g brânză cu mucegai albastru, 250 ml smântână, sare, piper, nucşoară, 1 ceapă, 1 lingură de unt, 100 g spanac proaspăt, 600 g carne de curcan, cimbru, 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1 După ce ai curăţat şi spălat cartofii, fie îi răzuieşti, fie îi tai felii şi îi adaugi într-un vas, peste care adaugi parmezan ras, brânza cu mucegai, smântâna şi condimentele.

2 Căleşte în unt o ceapă tăiată cubuleţe, peste care adaugă spanacul şi cartofii şi amestecă cu grijă. Lasă mixtura să se scurgă printr-o tigaie cu găuri, apoi asezonează cu restul de parmezan şi ţine la cuptor timp de 50 minute, la 140 grade Celsius.

3 Taie pieptul de curcan felii şi bate-le uşor, condimentează-le şi frige-le la foc mare, într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au caramelizat, scoate-le, adaugă cimbrul şi coace-le timp de 5 minute.

4 Se serveşte un medalion de curcan cu garnitură de cartofi şi spanac.

https://instagram.com/p/8cA3c9surR/

Paste cu carne de oaie

Ingrediente:

Paste: 200 g făină albă, 1 ou, 1 linguriţă zahăr pudră, 3 linguri ulei, 50 g unt.

Sos: 700 g costiţe de oaie (fără oase), 250 g cartofi, 200 g roşii, 1 ardei roşu, 3 cepe, sare, piper, chili, 30 g pastă de roşii, 2 linguri de oţet din vin, 3 căţei de usturoi, o frunză de dafin.

Omletă: 6 ouă, 4 linguri de ulei.

Mod de preparare:

1 Într-un bol, amestecă făina cu oul, zahărul, sarea, şi 70 ml apă, până se formează un aluat, pe care îl pui la rece. După ce s-a răcit, întinde-l subţire pe o suprafaţă presărată cu făină. Taie-l sub formă de cubuleţe şi lasă la uscat. Carnea de oaie trebuie curăţată de grăsime şi tăiată cuburi, pe care le aşezi într-un bol cu apă. Curăţă ardeiul de seminţe, curăţă roşiile şi ceapa şi taie-le bucăţi.

2Grăsimea curăţată de pe carne se topeşte într-o tigaie, din care păstrezi doar lichidul, peste care adaugi untul, sarea şi piperul, ceapa şi chilli, până se rumenesc. Se adaugă şi roşiile şi sosul de roşii, 200 ml apă, oţetul şi frunza de dafin. Se lasă la fiert timp de 80 minute, amestecând ocazional. Se adaugă apoi cartofii şi ardeiul gras şi se lasă la fiert încă 20 minute.

Sosul acesta se asezonează cu usturoi tocat şi condimente.

3 Fierbe cuburile de paste în apă sărată timp de 7 minute, după care se strecoară şi se acoperă. Bate cele şase ouă împreună cu cele patru linguri de ulei şi prepară omleta. Pe farfurii, serveşte pastele cu carnea şi sosul şi adaugă cubuleţe de omletă.

jessica alba
Jessicăi Alba îi place să-şi petreacă timpul în bucătărie, gătind pentru fetiţele sale

Salată cu piept de pui la grătar

Ingrediente:

400 g piept de pui, mix de salată (ridichi, rucola, porumb), 400 g roşii, 300 g castraveţi, 300 g ardei roşu, sare, piper; 250 ml iaurt simplu, 200 g castraveţi, 30 g mărar, 4 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

1 După ce speli salata, rupe frunzele în bucăţi într-un bol. Adaugă roşiile, castraveţii şi ardeii curăţate şi tăiate bucăţi, apoi dă mixul la rece. Separat, tranşează pieptul de pui doar la suprafaţă, pe orizontală şi verticală. Condimentează carnea cu sare şi piper şi frige în tigaie, cu puţin ulei, timp de 10 minute, pe toate părţile.

2 Între timp, pregăteşte sosul tzatziki: curăţă castravetele de coajă şi seminţe şi răzuieşte-l, după care adaugă-l într-un bol, peste iaurt. Asezonează cu usturoiul pisat, sare, piper şi mărar tăiat fin şi amestecă bine-bine.

3 Taie carnea felii şi adaug-o în mixul de salată scos de la rece. Asezonează cu sosul tzatziki.