News

DOLIU în lumea modei! Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani

DOLIU în lumea modei! Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani

Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani, după multe săptămâni de suferinţă, informează presa din Franţa.

Iconicul designer, care a fost director de creaţie pentru Chanel, a murit după o îndelungă perioadă în care s-a luptat cu cancerul la pancreas.

Tragica veste a fost anunţată printr-un comunicat oficial: ”Casa Karl Lagerfeld anunţă, cu profundă tristeţe, trecerea în nefiinţă a directorului de creaţie, Karl Lagerfeld, pe 18 februarie 2019, în Paris, Franţa”.

Anterior tragicului eveniment, reprezentanţii casei de modă Chanel au anunţat că celebrul designer se simte obosit, motiv pentru care va lipsi de la cele două prezentări de modă ale brandului din Paris, de la sfârşitul lunii ianuarie:  „Domnul Lagerfeld, director artistic pentru Chanel, ses simte obosit, însă a rugat-o pe Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie, să-l reprezente”.

Karl Lagerfeld s-a născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg. De-a lungul timpului, el s-a impus drept unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol XX. A colaborat cu o multitudine de case de modă, printre care Chanel, Chloe, dar şi Fendi.

Citește și ...