News

Dustin Hoffman, acuzat de pedofilie. Replica lui: "Mă simt groaznic pentru ceea ce am făcut"

Dustin Hoffman, acuzat de pedofilie. Replica lui: "Mă simt groaznic pentru ceea ce am făcut"

NEW YORK, NY - OCTOBER 03: Actor Dustin Hoffman on stage during the Q&A for The Academy of Motion Picture Arts & Sciences official academy screening of The Meyerowitz Stories (New and Selected) at the MOMA Celeste Bartos Theater on October 3, 2017 in New York City. (Photo by Lars Niki/Getty Images for The Academy of Motion Picture Arts & Sciences)

Cetatea Filmului de zguduie după ce, în fiecare zi, apar acuzaţii noi împotriva unor actori şi regizori celebri care ar fi agresat sexual, fie colege de breaslă, fie minori. Dustin Hoffman, acuzat şi el de pedofilie. Acuzaţiile sunt cu atât mai grave cu cât, după ce Kevin Spacey a fost învinuit că a abuzat sexual minori băieţi, acum marele actor Dustin Hoffman  este în centrul atenţiei, acuzat de pedofilie. Scehelete cad şi din dulapul actorului în vârstă de 80 de ani, căci recent, scriitoarea Anna Graham Hunter a făcut destăinuiri incredibile. Conform spuselor ei, Dustin Hoffman a hărţuit-o sexual pe vremea când ea avea doar 17 ani. Scriitoarea pretinde că actorul ar fi atins-o şi ar fi început nişte conversaţii nepotrivite, cu tentă sexuală, pe platourile de filmare ale peliculei "Moartea unui vânzător", în 1985.

Conform The Guardian, femeia avea 17 ani şi se afla în stagiu de practică pe platourile de filmare. Pe atunci minoră, Anna îşi aduce aminte că în urmă cu 32 de ani  actorul american premiat cu Oscar i-a făcut propuneri indecente.

Alături de cea de-a doua soţie a sa, Lisa Hoffman.

"Mi-a cerut să-i fac masaj la picioare în prima mea zi pe platourile de filmare. Am facut asta. A flirtat cu mine în mod explicit, m-a apucat de fund şi a vorbit deschis despre sex cu mine şi în prezenţa mea.  Într-o dimineaţă, am mers în camera sa pentru a-l întreba ce doreşte la micul dejun, s-a uitat la mine un timp îndeungat şi a zâmbit, apoi a zis: << Vreau un ou foarte fiert  şi pe tine fierbinte>>, apoi a izbucnit în râs. Am plecat, fără a mai avea cuvinte. M-am dus la baie şi am plâns", a declarat scriitoarea.

Iar acest comportament inadecvat al lui Doffman ar fi continuat pe parcursul a cinci săptămâni, timp în care minora s-a plâns stafului, însă oamenii care lucrau cu actorul i-au sugerat să se "sacrifice" pentru binele producţiei. "Astăzi, când m-am plimbat cu Dustin în limuzina lui, mi-a atins fundul de patru ori. L-am lovit de fiecare dată şi i-am spus că este un bătrân murdar."

"La 49 de ani, înţeleg ceea ce a făcut Dustin Hoffman, pentru că se potriveşte perfect modelului de bărbat celebru cu care femeile au de-a face la Hollywood şi nu numai. Era un prădător, eram un copil, iar ceea ce a făcut se numeşte hărţuire sexuală. "  afirmă acum Anna Graham Hunter.

Ar fi hărţuit o stagiară, acum 32 de ani.

Hoffman nu a rămas indiferent la aceste acuzaţii, ci a simţit că trebuie să dea replica, cerându-şi scuze: "Am cel mai mare respect pentru femei si mă simt groaznic pentru faptul că ceea ce am facut ar fi putut s-o pună pe ea într-o poziţie inconfortabilă. Îmi pare rău. Aceste acţiuni nu mă reprezintă."

De-a lungul timpului, reputaţia actorului a fost de multe ori pusă la îndoială. Pe platourile de filmare ale peliculei "Kramer vs Kramer", a lovit-o pe Meryl Streep pentru a fi mai credibil într-o scenă dramatică. "Divorţasem, petreceam cu droguri şi asta m-a epuizat", a spus Hoffman despre comportamentul său la acea dată.

Povestea vine după un potop de acuzaţii similare despre hărţuirea sexuală la Hollywood împotriva producătorului Harvey Weinstein, a scenaristului James Toback şi a actorului Kevin Spacey. Astăzi, şase femei l-au acuzat şi pe regizorul Brett Ratner de hărţuire sexuală, printre care actoriţele Natasha Henstridge şi Olivia Munn.

Foto: Getty Images