Interviu

EXCLUSIV Amalia Năstase: "Am crescut ştiind că singura mea opţiune este să merg în sus!"

EXCLUSIV Amalia Năstase: "Am crescut ştiind că singura mea opţiune este să merg în sus!" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

După un an şi ceva de pandemie, am regăsit-o pe Amalia la fel de veselă, de directă şi de realistă ca înainte. A reuşit să-şi menţină silueta recuperată după o dietă strictă, dar între timp în viaţa ei au apărut multe alte noutăţi, despre care ne-a povestit cu francheţe.

 

Foto: Sorin Stana; Vestimentaţie Murmur, Mengotti, Dana Budeanu; stilist Madena Pasăre; make-up Izabela Tiu; hair Endorphine Lab; Mulţumim pentru sprijin One Herăstrău Park.

 

La 45 de ani, cu peste 30 de kilograme în minus, cu trei copii veseli şi o legătură indestructibilă cu soţul ei, Amalia Năstase are tot ce îşi doreşte. Plus o mentalitate de învingător, care a ajutat-o să treacă peste momentele dificile din viaţă. Peste divorţul de Ilie Năstase, peste pandemia de coronavirus, peste pierderile financiare, peste transformările fizice. Şi ar mai fi ceva... O sinceritate frapantă, mai rar întâlnită într-o lume unde protocolul poate deveni a doua natură. Amalia a fost mereu foarte directă, aşa cum este şi în acest interviu, unde nu evită subiecte precum intervenţiile estetice, motivele pentru care a ajuns să cântărească aproape 100 de kilogra-me, fostul mariaj sau peisajul monden. Dar subiectul ei preferat rămân copiii: fiicele Emma şi Alessia, din căsnicia cu Ilie Năstase, şi fiul Toma, din actualul mariaj, cu Răzvan Vasilescu. După un an pe care l-a traversat fără probleme, o aşteaptă o vară cu emoţii: fiica ei cea mare, Alessia, pleacă să studieze la Paris. 

 

 

Amalia, ultima dată când am vorbit era cu doar vreo trei luni înainte de pandemie. Tocmai începuseşi să iei din nou la purtare rochiile mulate, dar nimeni nu ştia că în scurt timp petrecerile vor deveni imposibile. Ţi-a fost dor să ieşi în lume în tot acest timp? 

Amalia Noi am încercat să ne ţinem cât mai ocupaţi în acest an, ne-am văzut cu prietenii, am filmat mult pentru vlog şi pentru live-urile făcute în lockdown, am tot ieşit în parc aproape zilnic şi tot aşa. Îmi e dor de evenimente, am început deja să ies din nou, dar nici înainte nu mergeam peste tot unde eram invitată. Mi se părea că e toată lumea invitată ca să se umple nişte canale de social media cu oameni, însă asta nu însemna că acele evenimente mi se şi potriveau. La fel şi acum, le selectez şi merg la cele organizate cu atenţie şi cu stil.

 

Ce te-a ajutat să-ţi păstrezi mintea sănătoasă în ultimul an şi ceva? 

Credinţa că toţi avem o soartă şi că, orice s-ar întâmpla, nu e sfârşitul lumii. Mereu vor triumfa viaţa şi iubirea. Mai puţine ştiri şi mai multă viaţă trăită, cam aşa a arătat pentru noi ultimul an şi ceva. Când ai o familie în care e multă iubire, poţi trece peste majoritatea lucrurilor petrecute în afara ei. Orice se întâmplă, noi cinci suntem safe, pentru că ne iubim. 

 

 

Chiar, cum ai făcut faţă anului de şcoală online, cu trei copii în casă? Cât de şifonată ai ieşit din această experienţă? 
A fost un an greu, pentru că Alessia era în clasa a XII-a, trebuia să aplice la facultăţi, ca să nu mai zic că i-am schimbat şcoala şi direcţia anul trecut în iunie. A trebuit să muncească în câteva luni cât pentru doi ani. A fost genială! A reuşit într-un an în care toată lumea era speriată. Ea a muncit şi a fost acceptată cu bursă de merit la Parsons Paris, facultatea pe care au făcut-o şi Tom Ford şi Marc Jacobs, la New York. Sunt extrem de mândră şi fericită pentru ea.

 

 

Alessia pleacă la Paris în august, te aşteaptă o vară cu emoţii. Eşti pregătită psihologic pentru acest moment? 

Mă tot întreabă lumea şi eu tot refuz să mă gândesc cum va fi. Parisul e aproape şi noi vom merge mereu la ea. Iubirea noastră pentru Ale o va ajuta să fie un adult puternic şi să îşi realizeze visurile. Noi, cei de acasă, o vom susţine şi iubi tocmai pentru ca ei să îi fie uşor să se descurce fără noi. Am mare încredere în ea şi în spiritul ei. Nu facem mare caz din distanţa fizică, pentru că tocmai asta face parte din procesul de maturizare. 

 

 

Ai plâns în ziua în care fiica ta a fost admisă la Universitate. Tatăl ei, Ilie Năstase, cum a reacţionat?

Am plâns de fericire toţi, a intrat plângând şi urlând la mine în dormitor la 8 dimineaţa. Am crezut că s-a întâmplat ceva şi m-am speriat îngrozitor. Ea îmi spunea că a fost admisă cu bursă de merit la Parsons, dar mi-a luat cam un minut să înţeleg. De cealaltă parte, s-a bucurat şi Ilie, bineînţeles, mai ales că Parisul este oraşul în care a câştigat Roland Garros, deci e un oraş foarte special pentru el. Alessia şi Emma s-au născut la Paris, aşadar plecarea reprezintă cumva şi o reîntoarcere la începutul vieţii ei, un nou început în oraşul iubirii.

 

 

Chiar, acum realizez... La Paris te-ai cununat la prima căsătorie, la Paris ai născut fetele, la Paris merge acum Alessia să studieze. E ceva cu Parisul la voi. Cum de nu v-aţi mutat acolo? 

Cu siguranţă, vom petrece mai mult timp acolo. De anul trecut, eu şi partenera mea de business, Cristiana Tăuşanu, suntem proprietarele francizei Jacadi, un magazin de haine pentru copii din Paris, deci avem cam multe lucruri în comun cu Parisul, da. (râde) Cine ştie, poate vom petrece mai mult timp acolo în viitor. Pentru mine, Parisul este cel mai frumos oraş din lume.

 

 

Cât de mult timp petrec Emma şi Alessia cu tatăl lor, au timp suficient de discuţii, de plimbări, de mese împreună, de sfaturi?

Da, se văd des, ies la mese, discută şi glumesc mereu. Lui Ilie i-a dedicat Alessia prima ei expoziţie de artă, a fost un omagiu adus carierei în tenis. Cu acest portofoliu a intrat la Parsons. Emma, la fel, se vede foarte des cu el şi ies mereu la masă.ht

 

 

Copiii tăi cresc în cu totul alt mediu decât cel în care ai crescut tu, au acces la o altă lume, nu le-a lipsit niciodată nimic. Ce li se pare frapant când le povesteşti de copilăria ta într-un apartament de bloc din Rahova? 

E adevărat că sunt crescute în cu totul alt mediu decât cel în care am crescut eu, dar, în acelaşi timp, le-am expus mereu şi la viaţa reală, au mers şi au predat şi s-au jucat cu copiii din programele „Salvaţi Copiii“. Au înţeles cum trăiesc mulţi alţi copii pe lumea asta şi ştiu că nu e totul garantat în viaţă, că oricând poţi fi nevoit să o iei de la zero şi trebuie să ai ceva în cap ca să te poţi descurca în orice situaţie. E vorba de cunoştinţele pe care le absorbi citind, învăţând.

 

 

Dar ţie ce ţi se pare frapant la viaţa ta de atunci, privind cu ochii şi posibilităţile de acum?

Eu am avut cea mai fericită copilărie şi am crescut ştiind că singura mea opţiune este să merg în sus, fiindcă am ştiut dintotdeauna că eu voi ajunge să văd toată lumea. Nu am avut dubii vreodată. Deci e greu să compar ce am avut eu cu ce au ei, pentru că mie mi s-a părut mai tare ce am avut eu. (zâmbeşte)

 

 

Sunt fetele tale pasionate de branduri high-end? Le încurajezi să investească în garderobă, care este abordarea ta?

Da, sunt foarte la curent şi e normal, şi eu eram cu ochii după orice e frumos. Am încercat să le învăţ cum să combine o piesă scumpă cu ceva ieftin şi să arate cool. Eu nu le cumpăr haine scumpe, dar se descurcă ele de la tatăl lor. (râde)

 

 

Dar Toma de ce este pasionat, la cei cinci ani ai lui?  

Toma e gamer deja şi e foarte pasionat de Minecraft şi Fortnite. Am decis că se antrenează să participe în competiţii, noi suntem părinţii ăia iresponsabili care lasă copilul la jocuri pe computer. 

 

 

Amalia, în acest moment eşti mulţumită de cum arăţi? Ce target personal mai ai de atins şi ce faci pentru asta, după deja celebra ta dietă oloproteică?

A, nu, trebuie să mă apuc de sport, să mai slăbesc câteva kilograme... Dar am multe alte lucruri care mă ţin în loc şi la care trebuie să renunţ, ca să pot acorda mai multă atenţie corpului meu. Merg zilnic şapte kilometri pe jos, în parc, dar aş vrea sa fac mai mult. Acum sunt ambasadorul dietei Prolo, care imită postul negru şi cu care slăbesc câteva kilograme bune ori de câte ori exagerez. 

 

 

Eşti o persoană foarte ambiţioasă, dieta prin care ai slăbit 30 de kg e grăitoare. Ce alte momente ai mai avut în viaţă care păreau insurmontabile şi pe care ai reuşit, totuşi, să le depăşeşti, cu ajutorul voinţei?

Un lucru voi continua să fac în viaţa asta, indiferent ce obstacole mi-ar apărea în cale: să ajut copiii. Nimeni şi nimic nu-mi poate spune că nu se poate. De exemplu, acum sunt destul de vocală, pentru că aş vrea ca România să acorde clinicilor private posibilitatea să trateze copii bolnavi de cancer la standarde europene şi să li se deconteze acest tratament. Este singura soluţie pe care o avem la această oră şi voi insista până se va putea. La fel şi operaţiile pe cord pentru nou născuţi. La noi în ţară se plăteşte până la 4.000 lei pentru o intervenţie pe cord la un nou-născut. Costul e de 8.000 euro la noi, la cele mai bune clinici private, cu cei mai buni specialişti. În Europa costurile ajung la 20.000 euro. De ce să nu le facem aici? Dacă poate cineva să îmi explice, îl invit. Veţi mai auzi de mine pe aceste teme. 

 

 

Prin acţiunile tale umanitare, se poate spune că eşti un salvator. Împreună cu „Salvaţi Copiii“, tocmai ai reuşit să dotezi cu aparatură de peste 150.000 de euro Spitalul Grigore Alexandrescu. Dar salvatorul tău cine a fost?

Oamenii care au avut încredere în mine când eu nu aveam: Răzvan (nr. Răzvan Vasilescu, soţul Amaliei), prietenii mei foarte apropiaţi, Gabriela Alexandrescu, Preşedintele "Salvaţi Copiii România", care mi-a propus acum 11 ani să fiu Ambasadorul campaniei de reducere a mortalităţii infantile şi toată echipa mea de la Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald. Toţi aceşti oameni au văzut în mine ceea ce eu nu vedeam şi le mulţumesc.

 

 

Dar apropo de voinţă, cum e posibil să găteşti toate bunătăţile acelea pe care le văd la tine pe vlog, în condiţiile în care tu nu mai mănânci dulciuri? De ce îţi faci asta? 

Îmi intrase în obişnuinţă, dar ştii ce? În ultimul timp am mai gustat. E cazul să mă opresc din nou. Mereu sunt în competiţie cu mine, să ştiţi. Dacă nu ne certăm puţin cu pornirile noastre, nu vom reuşi să ne depăşim limitele.

 

 

Ne-ai tot spus în ultimul an şi ceva ce ai mâncat ca să slăbeşti, dar ce ai făcut greşit de ai ajuns la 96 de kilograme? În condiţiile în care ai fost toată viaţa ta o persoană fără probleme de greutate.

Mi-am lăsat limitele imaginare să mă domine. Am găsit refularea în mâncare. E cea mai uşoară cale. Şi explicaţia medicală a fost că, după 40 de ani, la mai toată lumea încetineşte metabolismul şi nu mai putem mânca la fel ca înainte. Eu am continuat să cred că am 30 de ani. Nu aveam. (râde)

 

 

Mi-a atras atenţia o postare pe Instagram în care povesteai că ai avut o pierdere masivă de păr după o cură. Cum s-a întâmplat, cum de-ai ajuns în situaţia asta?
Când slăbeşti mult, se întâmplă şi aşa ceva. A fost o sperietură serioasă să văd cum îmi cade părul. Dar am folosit produse capilare contra căderii părului, am luat colagen şi vitamine şi acum totul e ca înainte.

 

 

Ai desemnat Facebookul drept „festival al urii“. Tu ce ţi-ai auzit pe Facebook? Citeşti mesajele jignitoare la adresa ta?

Comentariile de bullying sunt despre cei care le fac, nu despre mine, nu au cum să mă afecteze decât în măsura în care mi-e milă de tristeţea care determină aşa ceva. Dar eu sunt un om matur, ştiu de unde le vin frustrările. Copiii nu ştiu, în schimb, şi pe ei îi ating foarte tare aceste răutăţi. Sunt copii care se sinucid din cauza comentariilor răutăcioase. Oameni buni, orice rău faceţi, se va întoarce înzecit la voi, gândiţi-vă la asta data viitoare când vă vine ideea să fiţi bully.

 

 

Au trecut peste zece ani de la divorţul de Ilie Năstase şi încă este un subiect care suscită interes. Şi acum apar ştiri despre „detalii neştiute“ din mariajul vostru. Ca om de comunicare, ce crezi că a avut căsnicia voastră special de generează încă interes?

Pe mine. (zâmbeşte)

 

 

Sunt multe mame acum în pragul divorţului. Pandemia s-a ocupat şi de partea asta. Tu cum ai gestionat în faţa copiilor divorţul, cum i-ai protejat de o potenţială traumă a separării părinţilor? 

Copiii mei au ştiut mereu că sunt iubiţi şi de mama şi de tata şi că ei nu au nicio legătură cu divorţul. Părintii care fac circ din divorţul lor sunt nişte oameni imaturi care le strică viaţa copiilor.

 

 

Relaţia ta cu Răzvan cum a înfruntat pandemia? Şi cum înfruntă, în general, cei peste zece ani de când sunteţi împreună? Cum faceţi să meargă?  

Ne iubim dincolo de orice.

 

 

Şi o întrebare pentru absolventa de Finanţe-Bănci: cât de tare ţi-a afectat pandemia afacerea? Te uiţi la bani când cumperi ceva?

Eu am câştigat, dar am şi pierdut bani în pandemie. Nu mă gândesc să fac o socoteală a banilor pe care i-am pierdut, deoarece ştiu că voi câştiga pe alte părţi. Facultatea pe care am făcut-o nu era deloc menirea mea şi nu m-a ajutat prea mult. E o facultate bună, e pentru oamenii pasionaţi de aşa ceva. Eu eram paralelă cu finanţele, nu prea sunt în măsură să vorbesc despre ele. Eu orice ban am, îl dau pe experienţe cu copiii şi cu Răzvan. 

 

 

Dar pe ce tinzi să cheltuieşti cei mai mulţi bani? Care e tendinţa?

Vacanţe şi concerte!

 

 

În afară de prietenia ta declarată cu botoxul, de ce minuni ale ştiinţei mai profiţi în ceea ce priveşte aspectul fizic la 45 de ani?

Botoxul e pe primul loc, apoi LPG, Hollywood Laser Peel şi masaj pentru drenaj.

 

 

De ziua ta, prietenii ţi-au făcut o glumă şi au pus pe tort lumânări cu 54 de ani, în loc de 45. Ai avut momente de angoase legat de trecerea timpului, ai experimentat vreo criză existenţială? 

Nu, deloc. Ce se strică repar şi am lângă mine un bărbat care mă iubeşte la orice vârstă. 

 

 

Comentarii

Modifică Setările