Vedete

EXCLUSIV pentru OK!: Vica Blochina – „N-aş mai face un copil fără un act“

EXCLUSIV pentru OK!: Vica Blochina – „N-aş mai face un copil fără un act“

Este declaraţia celei care a fost nevoită să treacă printr-un proces pentru a dovedi paternitatea fiului ei. Şi a celei care azi ar face marele pas doar de dragul unui al doilea copil.

E una dintre celebrele blonde din showbiz şi cei mai mulţi o ştiu graţie relaţiei pe care a avut-o timp de 16 ani Victor Piţurcă, dar şi procesului pe care i l-a intentat acestuia, în efortul de a-l face să recunoască paternitatea fiului lor, Edan (10). În ultimii ani, însă, lituanianca Vica Blochina (42) a început să se dezvăluie publicului şi prin prisma emisiunilor pe care le-a moderat („Vorbeşte lumea” - Pro TV, "Telefonul de la miezul nopţii" - Antena 2) ori în care, pur şi simplu, a concurat („Ferma vedetelor“ - Pro TV), plus propriul reality show la Kanal D. Şi, cel mai adesea, o vedem la evenimentele mondene, fiind asiduu curtată pentru a promova diverse mărci ori servicii.
Am vrut s-o cunoaştem mai îndeaproape, mai ales că acum are în derulare două proiecte în televiziune şi, în paralel, vrea să-şi transforme numele în propriul brand în domeniul cosmeticelor bio. O discuţie care a deviat firesc şi spre chestiuni de suflet ori spre cele ce ţin de intervenţiile estetice.

Te-am prins între două proiecte de televiziune.
Da, între „Poftiţi la muncă” şi „Peking Express“ – un reality care va debuta la Antena 1, un proiect destul de greu, zic eu. E încă o provocare pentru mine, care am spus că n-o să mai fac niciodată un asemenea show, pentru că am fost foarte obosită după „Ferma vedetelor“ şi mai ales că am ajuns până în finală. Acum, însă, e cu totul altceva, este un show dinamic şi o să fim pe echipe Fiecare o să trebuiască să se descurce singur, fără bani, cu dormit şi mâncat la localnici.. Interesant este că după ce am fost în condiţii de lux în Thailanda, în Ko Samui, în China, în multe locuri din Asia, o să văd şi cealaltă faţă a acestei lumi.

Ai fost vreodată în situaţii-limită?
Am fost, la „Ferma vedetelor“.

Mă refer în viaţa ta reală.
Am fost, când eram însărcinată. A fost cea mai grea perioadă a vieţii mele atunci, pentru că nu ştiam ce să fac, de unde s-o apuc, nu făceam nimic în perioada aceea, depindeam foarte mult de tatăl copilului meu şi mi-a fost foarte, foarte greu. Dar m-am descurcat. Dacă îmi doresc ceva foarte mult, sunt foarte ambiţioasă şi-mi reuşeşte ce-mi propun.

Acum în ce relaţie eşti cu tatăl copilului tău?
Am ajuns într-un punct în care amândoi avem grijă de el. Practic, am înţeles că cel mai important lucru pentru copil e să fie iubit şi să fie armonie în jurul lui. Noi doi nu comunicăm absolut deloc. Dar acum îl creştem şi ne descurcăm cu el aşa cum considerăm noi. Şi Edan se simte foarte bine în familia lui, se simte foarte iubit.

Şi ştiu că face şi fotbal.
Da, face şi fotbal şi este foarte bun.

Simţi că o să-i calce pe urme lui Victor Piţurcă?
Eu simt că o să fie şi mai bun! Edan este foarte ambiţios, este un copil foarte isteţ, deştept, speculant de fel, e o fire descurcăreaţă şi dacă îi place ceva are ambiţie să ducă până la capăt. Dar acum are 10 ani, o să vedem cum o să fie mai târziu.

Începe vârsta aia dificilă... Eşti pregătită să te pună cumva şi la colţ, uneori?
Mă pune la colţ mereu! (râde) Pentru că acum avem deja discuţii de adulţi, a începu să fie mai vocal, adică îşi impune punctul de vedere, mă ceartă, îmi explică, dacă nu vrea să se ducă în weekend la tatăl lui îmi spune: „Dar de ce mă trimiţi acolo, că eu vreau să stau cu tine“. Acum deja a devenit un bărbăţel în toată regula şi face reproşuri dacă nu-i convine ceva. Ştie să întoarcă vorba extraordinar – ceea ce am văzut la toţi copiii, nu doar la el!

E, într-adevăr, şi generaţia lui, dar e şi imboldul pe care i l-ai dat, o educaţie poate mai deschisă...
Consider că un părinte care-şi creşte copilul dorindu-şi să facă ceea ce n-a făcut el în viaţă e o mare greşeală, pentru că fiecare e unic şi are caracterul lui. Aşa că n-are rost să-i impun copilului meu ceva ce n-am făcut eu. Pot să-i dau un sfat – dacă îşi doreşte să urmeze drumul respectiv, bine, dar n-aş putea să-i impun lui Edan o anumită direcţie. Însă îmi doresc foarte mult să aibă multă încredere în el şi atunci va şti cu siguranţă ce are de făcut în viaţă.

Modifică Setările