News

Fenomenul "Friends". Ce s-a întâmplat cu Ross, tocilarul din celebrul serial?

Fenomenul "Friends". Ce s-a întâmplat cu Ross, tocilarul din celebrul serial?

Timp de zece ani, între 1994 şi 2004, sitcomul despre un grup de şase tineri care încercau să răzbească în jungla new-yorkeză a ţinut audienţa lipită de ecranele televizoarelor, în întreaga lume Iar asta s-a tradus în celebritate cunoscută peste noapte pentru cei şase protagonişti ai iconicului serial.

O celebritate completată excelent de fenomenalul salariu de un milion de dolari pe episod, primit de fiecare dintre actorii din rolurile principale. Un lucru fără precedent până atunci, care a făcut din interpreţii lui Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler şi Joey nişte milionari nesperaţi. Noi vă propunem să urmărim traseul părţii masculine din serial, înainte şi după faimă, cu bune şi cu rele.

David Schwimmer (51)

Personal stuff: Căsătorit între 2010 şi 2017 cu Zoë Buckman

Tatăl unei fetiţe de 7 ani

Personaj: Ross Geller

Cui nu-i era drag personajul lui David? Tocilarul cel stângaci, îndrăgostit până peste cap de fashionista Rachel, interpretată de Jennifer Aniston, şi, deci, eroul unei poveşti de dragoste care dădea un parfum de telenovelă unui sitcom în toată regula. Interesant este că profesorul de paleontologie din serial, care-şi dispera prietenii cu discursurile lui erudite, nu este foarte departe de aptitudinile pe care Schwimmer himself le avea pe timpul liceului. Elev la fiţosul liceu Beverly Hills High din Los Angeles, actorul de 51 de ani recunoaşte că a fost un tip care nu se simţea la locul lui printre puştii de vârsta lui, bogaţi şi puşi de distracţie, pe care-i avea drept colegi. Poate şi pentru că David se număra printre tocilarii liceului, având rezultate excelente la matematică şi materii ştiinţifice, lucru care-l făcea eligibil pentru o carieră în medicină. Asta până când s-a înscris la cursurile de teatru din liceu, ba chiar a fost distribuit în unele scenete, şi a prins microbul acestei meserii mai puţin… analitice. O mişcare inteligentă din partea unui elev pe măsură, chiar dacă vârful succesului lui Schwimmer s-a înregistrat fix pe durata în care a rulat pe TV serialul fenomen „Friends“.

Culmea este că, în 1994, când a primit acest rol, David nu l-a aceptat imediat, prima lui tendinţă fiind să-l refuze, chiar. Probabil că a contat, până la urmă, faptul că producătorul executiv al serialului, Kevin S. Bright, a declarat că a scris personajul lui Ross gândindu-se la actor, cu care a mai lucrat înainte, şi că David a fost primul nume chemat la casting. Celebritatea pe care i-a adus-o pelicula l-a făcut pe acest actor cu un look mai degrabă modest decât chipeş foarte dezirabil în rândul femeilor, unele chiar mai cunoscute decât el. Un nume, de fapt, singurul, ar fi cel al cântăreţei Natalie Imbruglia, cu care David a avut o relaţie la sfârşitul anilor ’90.

Un zvon care a devenit certitudine odată ce a fost confirmat, mult mai târziu, chiar de către australiancă. Aceasta a declarat că povestea lor a fost „o relaţie fericită“. Cea care avea să-l completeze pe David în viaţa personală, mult mai târziu, este fotografa britanică Zoë Buckman (33), cu 18 ani mai mică decât acesta, cu care actorul s-a căsătorit în 2010 şi care i-a dăruit o fetiţă, Cleo, un an mai târziu. Din păcate, povestea lor a luat sfârşit în 2017, când cei doi s-au separat. Sau, în cuvintele lor, au luat o pauză. O pauză a luat şi succesul lui în film, după încheierea serialul “Friends”, în 2004, deşi David a mai bifat ceva roluri în filme, dar nu unele de care să ne amintim.

Cel mai de succes proiect în care a fost distribuit interpretul lui Ross după… era Ross a fost seria animată “Madagascar”, acolo unde David i-a pus vocea girafei ipohondre Melman. În 2016, însă, David a tras iar lozul cel mare odată cu rolul din miniseria The People v. O.J. Simpson: American Crime Story. O producţie care a reuşit imposibilul: să facă telespectatorii să uite complet de personajul lui din “Friends” şi să devină captivaţi de felul în care David îl joacă pe răposatul avocat Robert Kardashian. Ştiţi voi, tatăl surorilor…

Modifică Setările