News

Florin Ristei, scrisoare către Ministrul Culturii. Ce nemulţumiri are cântăreţul: "Existenţa sectorului cultural depinde şi de artişti"

Florin Ristei, scrisoare către Ministrul Culturii. Ce nemulţumiri are cântăreţul: "Existenţa sectorului cultural depinde şi de artişti" camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

De luni de zile nu a mai avut un concert, nici el, dar nici ceilalţi cântăreţi din România. Florin Ristei a publicat o scrisoare către Ministrul Culturii în care îşi spune nemulţumirrile, cum artiştii nu sunt ajutaţi în această perioadă. 

Florin Ristei i-a adresat o scrisoare publică Ministrului Culturii, lui Bogdan Gheorghiu. Artistul mărturiseşte că a luat la cunoştinţă planul guvernului pentru a ajuta sectorul cultural, însă este nemulţumit deoarece artiştii nu sunt puşi pe listă. 

"SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată domnului Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Stimate domnule Ministru, Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul guvernului.

Citind cele 5 măsuri vizate în schema de ajutor de stat, am observat că acestea se adresează operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librăriilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste 5 măsuri! Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Cu mulţumiri, Florin Ristei / FreeStay", a scris pe Facebook cântăreţul. 

Foto: Facebook

Modifică Setările