News

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a ajuns la spital

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a ajuns la spital

Fostul şef al statului din perioada 1996 şi 2000 are unele probleme de sănătate.

Iniţial, s-a crezut că Emil Constantinescu a ajuns de urgenţă, vineri după-amiază, la Spitalul Elias din Bucureşti, după ce a acuzat dureri abdominale. Totodată, s-a spus că medicii i-au făcut o tomografie abdominală.

Ulterior, reprezentanţii cabinetului său au anunţat oficial că fostul preşedinte s-a prezentat la spitalul Elias din Bucureşti pentru investigaţii de rutină, după ce în urmă cu puţin timp contractase o gripă.

„Preşedintele Constantinescu şi-a făcut, într-adevăr, analizele de rutină, aşa cum procedează în fiecare an. Mai mult, în ultima perioadă, nu a fost 'spitalizat de mai multe ori', aşa cum s-a scris, ci a fost supus unor investigaţii medicale, necesare şi obligatorii, în perioada de convalescenţă după gripa pe care a contractat-o”, se arată într-un comunicat oficial transmis de cabinetul lui Emil Constantinescu.

Fostul şef al statului din perioada 1996 şi 2000 tocmai a împlinit 80 de ani, fiind aniversat în cadrul unui eveniment dedicat la Ateneul Român, unde au fost prezenţi şi membrii ai familiei regale române, alături de multe alte personalităţi.