Agenda

Soţul Juliei Jianu, protagonist într-un show medieval FOTO&VIDEO

Soţul Juliei Jianu, protagonist într-un show medieval FOTO&VIDEO

Bogdan Jianu pune în scenă, la Târgovişte, un spectacol cu nume mari din teatrul românesc, în cadrul Festivalului Medieval Dracula.

Bogdan Jianu şi Asociaţia Culturală Lupii Albi lansează o nouă invitaţie iubitorilor de teatru şi de evenimente în aer liber. În perioada 16 - 18 iunie 2017 se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Medieval Dracula la Târgovişte, în Cetatea celor 33 de Voievozi. Data nu este întâmplător aleasă, evenimentul desfăşurându-se în fiecare an în preajma zilelor de 16 - 17 iunie, când la Târgovişte a avut loc celebrul "Atac de noapte", condus de marele voievod Vlad Ţepeş - Drăculea împotriva lui Mahomed al II-lea, Cuceritorul. Ca în fiecare an, evenimentul oferă mai multe atracţii tematice, pentru iubitorii acestui gen de festival, însă la Târgovişte, de fiecare dată vor găsi momente istorice reevocate cu spectaculozitate.

Şi anul acesta, Asociaţia Culturală Lupii Albi va pune în scenă un spectacol grandios - DRACULA - COROANA, cu reevocarea mai multor momente din viata voievodul. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate pana acum la Târgovişte, îi aduce în prim-plan şi pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah, şi anume Ştefan cel Mare şi Matei Corvin, aceştia interacţionând cu Vlad Dracula în scene bine documentate şi scrise de regizorul Bogdan Jianu, cel care şi interpretează rolul lui Dracula.

Din distribuţie mai fac parte Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Miriţă, Dan Ionescu, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcaş etc. Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii şi multe dialoguri interactive.

Pe lângă spectacolul ce va avea loc în data de 19 iunie, începând cu ora 21.30, organizatorii au mai pregătit şi alte momente, menite să ţină publicul în Curtea Domnească de la Târgovişte cât mai multe ore. Astfel în seara de 16 iunie, după deschiderea oficială a festivalului, trupele Cobzality şi Crispus, alături de Orchestra Simfonică Muntenia vor pune în scenă un spectacol inedit de muzică şi foc întitulat sugestiv "Dansul Zmeilor", iar ziua de 18 se va închide cu un spectaculos concert de muzică folk, ce îi va aduce pe scena de la poalele Turnului Chindia pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Krypton şi mulţi alţii.

De-a lungul celor trei zile, spectatorii vor putea participa la ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, vor asculta poveşti istorice la foc de tabără, vor admira îndemânarea meşterilor, fierar, olar, pielar, vor asculta trupa TRUVERII cu muzică medievală, vor urmări spectacole de teatru stradal, costumaţii medievale, jocuri medievale etc. Toate se vor întâmpla în minunatul cadru al Cetăţii Târgovişte, unde nu mai puţin de 33 de voievozi şi-au lăsat amprenta. Evenimentul este organizat de Primăria Târgovişte şi Consilul Judeţean Dâmboviţa.

PROGRAM FESTIVAL

VINERI, 16 iunie

18.00 – 23.00 – „Negustori la Poarta Cetăţii” - Târg de produse şi meşteşuguri medievale
21.00 – Deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Medieval DRACULA
21.30 – Concert – Spectacol DANSUL ZMEILOR – COBZALITY & CRISPUS

SÂMBĂTĂ, 17 iunie

10.00 – 23.00 - „Negustori la Poarta Cetăţii” - Târg de produse şi meşteşuguri medievale
11.00 – 13.00 – Ateliere tematice de mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
12.00 - Spectacol stradal cu păpuşi PUNGUŢA CU DOI BANI – Teatrul STRADA Braşov
13.00 – TRUVERII – Recital de muzică medievală
16.00 – 18.00 – Ateliere mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
18.00 – GARDA CETĂŢII
19.00 – Spectacol stradal cu păpuşi PINOCCHIO – Teatrul STRADA Braşov
20.00 – TRUVERII - Recital de muzică medievală
21.30 – Spectacol reevocare istorică DRACULA – COROANA – Asociaţia Culturală Lupii Albi

DUMINICĂ, 18 iunie

10.00 – 23.00 - „Negustori la Poarta Cetăţii” - Târg de produse şi meşteşuguri medievale
11.00 – 13.00 – Ateliere mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
12.00 – TRUVERII – Recital de muzică medievală
16.00 – 18.00 – Ateliere mânuirea sabiei, tras cu arcul, călărie
18.00 – GARDA CETĂŢII
19.00 – Concert muzică FOLK
Mircea Baniciu
Mircea Vintilă
Krypton – unplugged
Vladi Cnejevici
Teo Boar
Ovidiu Mihăilescu
Dan Vană
Magda Puşkaş
Rareş Suciu
Adrian Bezna

Modifică Setările