WP no category

FOTO Acasă la Luana Ibacka

FOTO Acasă la Luana Ibacka

Vedeta Prima TV ne-a deschis porţile vilei ei din centrul Capitalei, unde-i sunt adăpostite amintirile din copilărie şi unde îşi trăieşte şi-acum cele mai frumoase clipe, alături de familie.

Dintre cele cinci proprietăţi pe care le deţine în Bucureşti, Luana Ibacka (43) ne-a invitat în casa în care şi-a petrecut cea mai senină parte a vieţii. O vilă brâncovenească din Aviatorilor este căminul în care a crescut vedeta şi unde se strânge de cele mai multe ori întreaga ei familie. „Este o casă vie, cu toate că are aproximativ 100 de ani. Aici am copilărit, aici am dat petreceri, am studiat şi m-am format ca om. Eu am un apartament al meu, unde locuiesc în prezent cu fetiţa mea, dar nu are istoria şi parfumul acestei vile, unde revin zilnic“, explică Luana, care ţine să adauge că părinţii ei au fost cei care au achiziţionat casele pe care le are, în timp ce ea a contribuit semnificativ la reamenajarea lor.

Vezi aici fotografii din casa Luanei!

„Mama şi tata n-aveau iniţial mare lucru, dar au reuşit să facă treptat cele cinci case ale noastre. Aceste proprietăţi au fost gândite pentru a fi folosite de noi, astfel încât toţi copiii şi nepoţii familiei să poată sta la un moment dat separat“, precizează Luana. Expertă în decoraţiuni interioare, datorită emisiunilor de profil pe care le prezintă de mai bine de şase ani, Luana a contribuit la îmbunătăţirea aspectului vilei. În ultimii zece ani, în casă s-au retapiţat canapelele şi fotoliile, s-au acoperit ornamentele de pe tavan cu foiţă de aur, pereţii au fost zugrăviţi, structura clădirii a fost consolidată şi s-au recondiţionat uşile din lemn.

Luana a ţinut morţiş să păstreze toate piesele vechi de mobilier, care dau un aspect deosebit încăperilor. „Mobila, covoarele, candelabrele au rămas neschimbate de 30-40 de ani, având calităţile necesare pentru a rezista în timp. Bunica a lucrat într-o casă boierească ai căror proprietari, neavând copii, i-au lăsat ei câteva seturi de mobilier din piele de Cordoba“, povesteşte vedeta.

Bogăţia familiei Luanei nu stă numai în deţinerea unei asemenea proprietăţi, ci mai ales în cărţile şi tablourile care aduc valoare livingului şi dormitoarelor casei. Tatăl vedetei, om de cultură cu pregătire
în domeniul filosofic şi cel economic, a fost colecţionar de artă şi a adunat, în decursul vieţii sale (s-a stins în 2004), diverse piese scumpe. Ceea ce preţuieşte cel mai mult Luana la această casă sunt însă momentele petrecute în căminul părintesc.

Foto: Alex Ranta