Lifestyle

FOTO Vedete la lansarea noului atelier al lui Alexandru Ciucu

FOTO Vedete la lansarea noului atelier al lui Alexandru Ciucu camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Designerul de costume bărbăteşti a inaugurat noul atelier printr-un eveniment exclusivist la care au participat cei mai importanţi clienţi, dar şi persoane publice, prieteni ai creatorului.

Ciprian Marica, Andreea Berecleanu şi Mihai Albu (vezi galeria foto) i-au fost alături lui Alexandru Ciucu la inaugurarea noului atelier situat într-o vilă de epocă, pe strada Belgrad din Bucureşti. Invitaţii au putut admira creaţiile vestimentare ale designerului şi au descoperit în premieră ţesăturile noii sale colecţii ce va fi lansată anul viitor. 

Tranziţia la noua locaţie, după mulţi ani petrecuţi în incinta celebrei fabrici de costume Apaca, a fost încărcată de emoţie. “Mi a fost destul de greu să mă mut din vechea locaţie, fiind foarte ataşat emoţional de locul acela. Acolo a lucrat costume şi bunica mea şi încă mai lucrează tata. A trebuit să fac insã acest pas pentru că locul nu mai corespundea cu imaginea pe care am construit-o în timp şi cu standardele clienţilor noştri. Am ales să mutăm Atelierul într-o superbă vilă din Dorobanţi, un cartier celebru pentru high-life-ul bucureştean. Ne-am apropiat în acest fel, la propriu, de majoritatea clienţilor noştri”, declară Alexandru Ciucu.  

Noua locaţie aduce un plus experienţei exclusiviste de tip bespoke pe care designerul le-o oferă clienţilor săi. “Experienta luxury se pastrează, clienţii având parte în continuare de cele mai ridicate standarde de calitate în ce priveşte execuţia costumelor sau nivelul serviciului de protocol. Contextul însă în care se întâmplă această experienţă conturează mult mai bine savoarea aristocratică a “mersului la croitor”. În plus, faţă de vechea locaţie am amenajat şi un spaţiu în totalitate privat, special pentru clienţii care îşi doresc discreţie”, adaugă Alexandru Ciucu.

Dat fiind exclusivismul locaţiei, designerul intenţionează să transforme spaţiul într-un loc de evenimente restrânse: “Mi-ar plăcea să devină un spaţiu boem-aristocrat, un loc de întâlnire al oamenilor de calitate unde seara să putem sta relaxaţi să schimbăm o idee, să degustăm o şampanie rară sau să vedem o piesă de teatru live în regim privat. Dacă aceste întâlniri ar deveni reale, mi-ar plăcea să se numească Serile lui Ciucu”, spune designerul.  

Alexandru Ciucu este cel mai apreciat designer de costume masculine din România, realizate la comandă, în regim bespoke. Totodată, acesta este, încă din anul 2010, furnizor al Casei Regale a României. În anul 2013 a fost ridicat la rangul de Maestru, mulţumită creaţiilor sale vestimentare şi a serviciilor de Înaltă Croitorie oferite. Alexandru Ciucu a realizat în ultimii ani vestimentaţii pentru MS Regele Mihai şi ASR Principele Radu, precum şi pentru preşedintele Klaus Iohannis. La nivel internaţional, Principele Albert de Monaco, Regele Simeon al Bulgarilor, dar şi mulţi oameni de afaceri de pe Riviera Franceză au ales să poarte costume realizate la comandă de Alexandru Ciucu.

Modifică Setările