Vedete

FOTO&VIDEO Cheloo, cursă de excepţie la Raliul Dakar! El şi Mihai Ban au bifat o reuşită incredibilă pentru automobilismul românesc

de admin

FOTO&VIDEO Cheloo, cursă de excepţie la Raliul Dakar! El şi Mihai Ban au bifat o reuşită incredibilă pentru automobilismul românesc camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

La capătul a două săptămâni de foc, artistul şi coechipierul său au cules roadele celei mai tari curse româneşti din Arabia Saudită.

Cătălin Ştefan Ion (43), mai cunoscut publicului sub numele de scenă Cheloo, a trăit experienţa vieţii lui în deşertul Rub al-Khali, cea mai mare întindere neîntreruptă de nisip din lume. Invitat să-i fie copilot lui Mihai Ban, el a reprezentat România la celebrul Raliu Dakar, echipajul lor reuşind să termine competiţia pe locul 54 - cu patru locuri în faţa celeilalte echipe tricolore, mai experimentată, formată din Iacob Buhai şi Tudor Turdean. Performanţa, însă, constă şi în faptul că este pentru prima oară în istoria de 44 de ani a acestei competiţii când un echipaj auto românesc a trecut linia de finiş.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cheloo (@cheloo16hzrecords)

Reuşita este cu atât mai mare cu cât şi traseul a fost unul nou, faţă de ediţiile precedente, 80% din el având loc pe un teritoriu neexplorat până acum. În cele două săptămâni, au avut de parcurs o distanţă de 8.375 de kilometri, pe durata a 12 etape. Practic, cursa a început la Ha'il şi s-a terminat la Djedda, trecând prin canioane şi stânci din regiunea Neom, trecând pe lângă coasta Mării Roşii, până la întinderi de dune din jurul Riadului. Şi, în toate cele 14 zile, doar una singură a fost de odihnă, ziua de 8 ianuarie (la jumătatea cursei), petrecută la Riad.

O cursă de anduranţă, care a testat limitele multor campioni şi care, din păcate, a luat şi 76 de vieţi, din 1979 şi până în prezent.

"E 7 fără 10 minute, toată lumea doarme, mai puţin eu, care bântui pe aici de la ora 4, am murit de frig în cort. E ziua numărul 6, astăzi, toată vina sau tot succesul o să pice pe umerii mei, voi fi copilot de precizie. Vor fi foarte mulţi bolovani mari cât mingea de baschet. Ieri am mers cu 20 km/h pe porţiunile respective şi i-am dat 150 km/h pe cele rapide. Tot ce ne dorim este să terminăm cursa”, spunea Cheloo, aproape de jumătatea cursei, pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cheloo (@cheloo16hzrecords)

Însă, în "ultima zi la birou”, aşa cum o numea Cheloo pe contul său de Instagram, echipajul s-a clasat pe locul 54 din cele 74 de maşini care au încheiat cursa, victoria revenind echipajului Nasser Al Attiyah/Matthieu Baumel.

"Am terminat toate cele 12 etape cu bine, fară asistenţă rapidă şi fară să fim tractaţi. În prima super specială am depăşit timpul maxim cu 23 de minute, restul celor 11 zile au fost terminate în timp. Am trecut poarta Dakar experience, dar pe lângă podium la 23 de minute, deci suntem primul echipaj auto din România care termină tehnic competiţia Dakar 2022! Am depăşit aşteptările multora, inclusiv pe ale noastre! Mulţumim!", a transmis la scurt timp după reuşită Cheloo, pe contul oficial.

De-a lungul competiţiei, cele două echipaje de la Transilvania Rally Ria Team s-au susţinut reciproc şi au mers alături în drumul spre acest pas istoric pentru automobilismul sportiv românesc.

FOTO: Instagram

Comentarii

Modifică Setările