Royals

Harry şi William au recreat fotografiile triste de la moartea Prinţesei Diana

Harry şi William au recreat fotografiile triste de la moartea Prinţesei Diana

Ieri, cu doar o zi înainte de ceremonia de comemorare a 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana, fii săi, Prinţul Harry şi Prinţul William, alături de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, au făcut un gest frumos în memoria celei mai iubite prinţese - au vizitat măreaţa grădină de la Palatului Kensington şi au depus flori, recrând astfel atmosfera de la moartea lui Lady Di, dar şi de la comemorarea de 7 ani.

William şi Harry aveau doar 15, respectiv 12 ani când Lady Di a părăsit această lume într-un tragic acceident de maşină şi au fost forţaţi de circumstanţe să înfrunte crudul adevăr - moartea mamei lor - ba mai mult, să vadă mormanele de flori şi omagiile aduse de simpatizanţii monarhiei, dar şi să meargă în spatele sicriului mamei lor. O experienţă traumatizantă pentru cei doi adolescenţi, care, de multe ori, s-au declarat profund schimbaţi de acea experienţă.

Ba mai mult, chiar Prinţul Harry vorbea în interviurile lui că a suferit atacuri de panică după moartea mamei lui şi a fost o problemă cu care s-a confruntat până când a devenit adult şi a plecat în Afganistan. „De câte ori eram într-o cameră plină de lume, ceea ce mi se întâmplă foarte des, de altfel, începeam brusc să transpir abundent, iar inima îmi sărea din piept – bum, bum, bum! Şi mă gândeam: Doamne, scoate-mă de aici mai repede! Oh, stai, că nu pot pleca aşa, dintr-o dată, trebuie să ascund prin ce trec”, a povestit Harry despre episoadele cu care a început să se confrunte cu 20 de ani în urmă.

Moartea Dianei a fost o prierdere uriaşă pentru popor, dar cu atât mai mult pentru copiii săi şi şi-a pus profund amprenta pe formarea lor ca bărbaţi. „Să pierzi un membru apropiat al familiei este una dintre cele mai dureroase experienţe pe care le poate îndura cineva. Să nu mai poţi să spui niciodată cuvântul mamă… Am simţit şi încă simt un gol în zile deosebite precum cea a mamei”, declara prinţul William.

Ieri, au fost nevoiţi să treacă printr-o experienţă similară, susţinuţi fiind de sutele de oameni care au venit să depună flori şi fotografii la poarta Palatului Kensington, fiind suprinşi în aceleaşi ipostaze triste ca în fotografiile de acum 20 de ani când Harry, William şi Charles erau în faţa unui munte de flori, întins pe întreaga suprafaţă a Grădinii de la Kensington, o imagine de-a dreptul marcantă. În onoarea unui loc special pentru Lady Di, cei doi fii au transformat The Sunkent în White Garden, în amintirea celei supranumită  ”Prinţesa Inimilor”.

Recent, Harry, 32 de ani, critica decizia familiei de a-l forţa să meargă în spatele cortegiului mamei sale, pe când avea doar 12 ani, aceasta fiind o experienţă traumatizantă, atât pentru el, cât şi pentru fratele mai mare, William. „Niciun copil nu ar trebui să fie pus să facă acest lucru. Mama mea tocmai ce murise, iar eu a trebuit să merg în spatele sicriului său, înconjurat de mii de oameni care mă urmăreau, în timp ce alte câteva milioane vedeau totul din faţa televizorului. Nu cred că ar trebui să i se ceară unui copil să facă acest lucru, indiferent de situaţie.”, a spus Harry. Acum, iată-l din nou, alături de Harry, cu flori şi scrisori de apreciere pentru mama lor, în faţa omagiilor aduse încă de ieri în faţa Palatului Kensington, de cei care au iubit-o pe Lady Di. 

Foto: Getty Images, Arhiva OK!, Twitter Kensington Palace