News

Hillary şi Bill Clinton au sărbătorit 41 de ani de iubire

Hillary şi Bill Clinton au sărbătorit 41 de ani de iubire

Ieri a fost sărbătoare în familia Clinton. Cei doi soţi au mai adăugat un an la cununa mariajului lor, greu încercat de altfel.

Bill Clinton Hillary Rodham nunta

Hillary Clinton (69) are şanse să devină prima femeie preşedinte al Statelor Unite ale Americii. O reuşită care ar încununa un vis de tinereţe, când îşi dorea o carieră politică mai înainte ca Bill Clinton să ajungă guvernator.

În primăvara anului 1973, Bill Clinton a cerut-o de soţie pe ambiţioasa Hillary Rodham, după doi ani de relaţie. Se întâmpla în romanticul Lake District, după ce amândoi  absolviseră Facultatea de Drept Yale. Ea l-a refuzat.

Atunci Bill a hotărât să se întoarcă acasă ca să predea la Universitatea din Arkansas, având în plan să deschidă la un moment dat un birou de avocatură, iar Hillary s-a mutat la Cambridge, Massachussets, a închiriat o cameră în apropiere de Harvard şi s-a apucat de învăţat pentru admiterea în barou, lucrând în acelaşi timp la organizaţia pentru protecţia copilului înfiinţată de Marian Wright Edelman.

”Inima mă împingea către Arkansas. Când am aflat că fusesem admisă în Arkansas, dar picasem în D.C., mi-am spus că poate rezultatele astea îmi transmit un mesaj”, a rememorat Hillary în autobiografia sa.

După alte câteva săptămâni, Bill a vizitat-o pe Hillary, iar cei doi au început să-şi facă planuri de viitor. El a închiriat o casă în apropiere de Fayetteville, iar ea i s-a alăturat în scurt timp. În 1975 a acceptat în sfârşit cererea în căsătorie a lui Bill şi au cumpărat casa. ”Ştiam că că voi fi întotdeauna mai fericită cu Bill decât fără el.”

Astăzi se împlinesc 41 de ani de la căsătoria lor în cadrul unei ceremonii metodiste ţinute în sufrageria casei din Fayetteville.

Bill Clinton Hillary Rodham nunta 2

Modifică Setările