News

Ileana şi Cătălin Badiu, eforturi inimaginabile pentru a-şi salva câinele

Ileana şi Cătălin Badiu, eforturi inimaginabile pentru a-şi salva câinele camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Emoţii mari pentru cei doi soţi, al căror prieten necuvântător, Jean, trece prin clipe dificile.

998299_10151939600259271_562687007_n

De câteva zile Ileana Badiu s-a mutat, la propriu, în incinta Centrului de Endoscopie şi Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din Capitală, în care câinele său din rasa Golden Retriver se recuperează după o intervenţie medicală dificilă.

Jean, care are 12 ani şi care e cel mai bun prieten al lui Sasha, copilul soţilor Badiu, a fost diagnosticat cu tumoră renală.

"Este una din cele mai triste zile ale vieţii mele, azi. Câinele nostru, sufletul cu blană al familiei noastre are cancer, o boală la fel de nemiloasă la animale cum este la oameni. Durerea de ne despărţi de el este imensă, aşa cum ar fi dacă am pierde orice alt membru al familiei. Sasha nu ştie, nu ştiu cum să-i spun. Nu ştiu cum va putea să înţeleagă el când eu nu pot procesa informaţia. Există o minimă şansă a unei operaţii extrem de complicate care va fi făcută de o echipa de chirurgi umani împreună cu o echipa de chirurgi veterinari. Cumva un efort supraomenesc pentru medici şi pentru Jean. Protocolul veterinar spune cumva că în asemenea situaţii este greu de intervenit că nu cumva să i prelungim suferinţă. Eu însă cred că oricine are o şansă. Aşa aş face şi pentru un bunic, dacă l-aş avea. Nu pot doar să fiu lângă el aşteptând că în foarte scurt timp să nu mai fie lângă noi. Nu mă pot despărţi de el fără să ştiu că am încercat orice pentru a-l salva. Îl iubim enorm şi sper că Dumnezeu să ne iubească pe noi şi să ne asculte rugăciunile", scria în urmă cu câteva zile Ileana Badiu pe contul ei de socializare.

În încercarea de a-l salva, medicul veterinar Constantin Ifteme împreună cu echipa sa de doctori de la unicul centru de endoscopie din ţară l-au operat, la intervenţia chirurgicală participând şi soţul Ilenei Badiu, medicul cardiolog Cătălin Badiu.

Ileana Badiu Jean Catalin Badiu Constantin Ifteme Centru de Endoscopie si Chirurgie Minim Invaziva Veterinara (7)
Medicul veterinar Contantin Ifteme (mijloc), alături de cei doi medici umani care au contribuit la această grea intervenţie, medicii specialişti în chirurgie cardiovasculară Alexandru Vasilescu şi Cătălin Badiu.

Aşa se face că Jean a beneficiat de cunoştinţele şi abilităţile atât ale medicilor veterinari, cât şi umani, operaţia la care a fost supus fiind, în sine, o premieră în România şi una dintre cele 40 din întreaga lume.

După spusele medicilor, chiar dacă lui Jean i-a fost înlăturată cu succes o formaţiune de 9 cm, primele 14 zile de intervenţie sunt cele mai dificile - câinele având, într-adevăr, nevoie de cantităţi importante de sânge, dar şi de medicaţie şi asistenţă nonstop.

Din fericire, în sprijinul familiei Badiu a sărit întreaga comunitate de proprietari de Golden Retriveri, care s-au mobilizat pentru ca patrupedele lor să doneze sânge pentru Jean.

Momentan, soţii Badiu aşteaptă să vadă care este evoluţia prietenului lor necuvântător.

" mulţumim pentru grijă şi întrebări despre starea lui Jean. Ieri am stat cu toţii lângă el toată ziua, Sasha l-a încurajat cum a putut, iar toată energia pozitivă de la atâta lume l-au ajutat  azi mănânce singur... ficăţei :) . Asta-i un mare pas în recuperarea unui căţelMai avem mult până ne tragem sufletul dar ce se întâmplă până acum este absolut miraculos. Acasă la noi, pisicile, prietenele lui Jean suferă enorm. Sper ne reîntregim familia aşa cum eram acum tare grea este situaţia...", a scris astăzi Ileana Badiu pe contul ei de socializare.