News

În cifre! Curiozităţi despre Robert Redford

În cifre! Curiozităţi despre Robert Redford

LOS ANGELES, CA - DECEMBER 09: Actor Robert Redford speaks onstage during the 24th annual Women in Entertainment Breakfast hosted by The Hollywood Reporter at Milk Studios on December 9, 2015 in Los Angeles, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for The Hollywood Reporter)

În onoarea împlinirii a 80 de ani, să aflăm câteva detalii despre viaţa băiatului de aur al Americii. Robert Redford 3 facultăţi

Redford, care a împlinit 80 de ani pe 18 august, a crezut dintotdeauna că educaţia bună este cheia succesului, participând la cursurile Universităţii din Colorado, ale Institutului de Artă Pratt şi ale Academiei Americane de Arte Dramatice.

1 rol ratat

the-graduate-887226l

 … din cauză că era prea chipeş! Regizorul Mike Nichols nu i-a oferit rolul lui Ben Braddock din The Graduate (1967) gândindu-se că nimeni nu va crede că Robert n-ar putea cuceri uşor o fată. În locul lui, l-a ales pe Dustin Hoffman.

22 de ani

Vârsta la care a fugit în Las Vegas pentru a se însura cu activista de mediu Lola Van Wagenen. Cei doi au avut patru copii împreună şi un mariaj de 27 de ani, încheiat în 1985.

4 Oscaruri

Talentul în spatele camerelor de filmat s-a văzut chiar de la primul film regizat de el, Ordinary People (1980) – care a luat patru trofee ale Academiei, inclusiv pe cel pentru cel mai bun regizor.

Anul 1981

Dornic de-a susţine cineaştii şi producţiile independente, „The Sundance Kid“ a înfiinţat celebrul festival de film Sundance în oraşul cu acelaşi nume – unde şi locuieşte în prezent.

170 de milioane de dolari

Are peste 55 de ani de carieră nu doar ca actor, ci şi ca regizor şi producător, aşa că e de mirare că iconul hollywoodian, care locuieşte cu soţia lui, Sibylle Szaggars, în Sundance, Utah, are o avere atât de mică.

1 undiţă

Înainte de-a fi un adevărat star, Robert a fost nevoit să accepte şi joburi plătite prost. Cum a fost la prima lui apariţie ca actor, într-un show TV, pentru care a fost plătit cu o… undiţă în locul celor 75 $ promişi.

Modifică Setările